Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
KreatinUloge kreatina
Unos kreatina u vidu dodatka ishrani povećava koncentraciju kreatin - fosfata u organizmu....
15. avgust
Kada se pije čaj od mirođije?Može da se daje i odojčadima u obliku kapljica, za ublažavanje kolika....
22. dec.
Zašto mi se ne pije voda?Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
01. okt.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Slatko od smokava bez vodeOdlučite sami koliko gusto treba da bude vaše slatko.
Ne trudim se da sve smokve budu cele - neke se iskidaju prilikom mešanja, ali to mi nije problem....
08. okt.
Kompot od šljiva bez vodeVoće se iselče na dva dela, odvoje se koštice, zatim se šljive ređaju u pleh, lagano se pritiskaju.
Posipaju se šećerom i peku 10 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni....
21. maj
Krem-kafa na bazi vodeProverite konsistenciju kašikom, treba da dobijemo gust čvrst krem od koga može da se uzima, a da ne pada sa kašikom.
Rasporedimo u čašama/posudama, ostavljamo kratko da se ohladi.
Krem serviramo hladan....
28. nov.
Majonez od vode kuvanog pasuljaPostepeno počinjemo da dižemo mikser na gore, ne žurimo i lagano dodajemo ulje dok se lepo ne zgusne....
29. nov.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine.
Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
05. avgust
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko god dosadno izgledalo, ovo je neophodno.
Čišćenje frižidera
Prema nekima jedanput mesečno je u potpunosti dovoljno za čišćenje frižidera....
24. avgust
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se radi sa želatinomŽelatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
21. nov.
U koliko vode se kuva kačamak?Koliki je odnos kukuruznog brašna i vode?
Koristite 1 šolju kukuruznog brašna za 4 šolje vode ili odnos 1: 4 (možete koristiti 2 šolje mleka i 2 šolje vode)....
02. feb.
KreatininIspitivanje kreatinina podrazumeva ustanovljavanje koliko se dobro kreatinin eliminiše iz bubrega. Takvo ispitivanje daje tačniju informaciju nego da se samo ispituje nivo kreatinina u organizmu....
09. avgust
Bolesti koje ćete izlečiti sa 8 čaša vode na danČak i deca danas već znaju da je hidratacija i redovno ispijanje vode veoma važno za ljudski organizam. Međutim, malo je ljudi koji znaju za činjenicu da se ispijajući vodu ne hidrira samo telo, već ona pomaže i u lečenju...
29. jun
Koliko često je dobro da se jede meso?Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju:
- Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
05. avgust
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
09. april