Bonapeti.rs»Saveti»U koliko vode se kuva kačamak?

U koliko vode se kuva kačamak?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
U koliko vode se kuva kačamak?
Fotografije: Yordanka Kovacheva

Kaša od kukuruznog brašna (kačamak) je lagano i ukusno jelo koje je idealno ne samo za decu već i za odrasle. Ako tražite način da unesete malo raznolikosti u svoju ishranu, uključivanje kukuruznog brašna u nju je odlična opcija.

Glavni trik za pravljenje savršenog kačamaka od kukuruznog brašna je održavanje pravih proporcija vode i kukuruznog brašna. Međutim, ako želite da dobijete tečniju konzistenciju, dodajte još vode. Za ukusan kačamak važan je i kvalitet kukuruznog brašna. Brašno birajte da bude čisto, bez grudvica, jarko žute boje.

Kuvajte kukuruzno brašno u proseku oko 30 minuta ili dok se ne zgusne. Obavezno ostavite gotov kačamak da odstoji 10 minuta pre serviranja. Zatim dodajte maslac, sir, sve po želji.

Koliki je odnos kukuruznog brašna i vode?

Koristite 1 šolju kukuruznog brašna za 4 šolje vode ili odnos 1: 4 (možete koristiti 2 šolje mleka i 2 šolje vode).

Ako više volite da kačamak bude tečniji, pomešajte 1 šolju kukuruznog brašna sa 5 šolja vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni