Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice?Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice?
23. feb.
Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice Količina vode koja se dodaje prilikom kuvanja pšenice zavisi od nekoliko faktora, uključujući vrstu pšenice, željenu teksturu i konzistenciju i lične preferencije....
Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?
03. feb.
Koliki je odnos vode i bulgura kada se on kuva? Fini i srednji bulgur: odnos 1: 1. Treba vam oko 1 šolje vode na 1 šolju bulgura. Grub i veoma veliki bulgur: odnos 1: 2....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji. Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Husk se može koristiti i kao smesa za pohovanje pri pripremi mesa, umesto brašna. Pohovani kačkavalj sa huskom je veoma popularan. Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu. Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe. Kardamom je dobar za supu od graška i pasulja, kao i supu od sočiva....
U koja jela se dodaje mirođija?U koja jela se dodaje mirođija?
14. maj
Evo u koja jela se stavlja mirođija: Supe i čorbe sa mirođijom U supama, mirođija dodaje aromu i ukus. Često se koristi kao ukras ili dodaje toplim supama pred kraj kuvanja kako bi zadržao svež ukus....
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaBrašna koja se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Brašno od rogača Ovo brašno se dobija od drveta rogač, koje pripada porodici mahunarki....
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Koliko soli treba da dodajemo jelu?
18. mart
Budući da jod brzo ispari, on se treba dodati jelu nekoliko minuta pre nego što jelo bude gotovo....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Pre dinstanja meso treba posoliti, malo uvaljati u brašno i blago propržiti sa svih strana....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Orasnice bez brašna i šećeraOrasnice bez brašna i šećera
03. dec.
Ostavljamo smesu da odstoji pola sata dok se ne spoji. Namažemo papir za pečenje, obložen u plehu kokosovim maslacem. Kašikom odozgo rasporedimo krugove od pripremljenog testa u obliku keksića....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
U svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura. Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
Hleb od integralnog brašna i semenkiHleb od integralnog brašna i semenki
24. januar
U šolji rastopiti kvasac sa šećerom i 3 kašike vode i sačekati da naraste. U posudu staviti integralno pšenično brašno, kukuruzno brašno, preliti sa nadošlim kvascem....
Kolač od speltinog brašna i pomorandžeKolač od speltinog brašna i pomorandže
17. jul
Kada se kolač ispeče, izvadite kolač iz rerne i pospite ga šećerom u prahu. Prijatno uz kolač od speltinog brašna i pomorandže!...
Kolač od integralnog brašna i bananeKolač od integralnog brašna i banane
29. jul
Izgnječite banane u posudi i dodajte jaja, vanilu, so, sodu, šećer, otopljeni maslac i med. Ukusnu mešavinu za ukusni kolač dobro izmešajte, pa dodajte brašno u 2 porcije....
Banana palačinke bez brašna i mlekaBanana palačinke bez brašna i mleka
11. dec.
Ako želite možete dodati med ili javorov sirup. Ako držite dijetu, možete uživati u palačinkama od banana bez brašna i mleka, namazanih čokoladom, pavlakom ili kuglom sladoleda....
Zdrav kolač bez brašna i šećeraZdrav kolač bez brašna i šećera
24. maj
Ostavite ga da se ohladi i onda nasecite....
Koliko tačno soli treba da se doda domaćim sudžucima, kobasicama i ćufticamaKoliko tačno soli treba da se doda domaćim sudžucima, kobasicama i ćufticama
14. nov.
Pogledajte galeriju iznad i vidite koliko tačno soli treba dodati u sudžuke i kobasice. Obična kobasica lukanka Najčešće se priprema od svinjetine, govedine i slanine....
Koliko šećera se dodaje u rakiju?Koliko šećera se dodaje u rakiju?
14. okt.
Za svaki slučaj, međutim, podsećamo vas koliko tačno šećera u rakiji će vam biti potrebno. Pre svega treba da izaberete voće od koga ćete peći rakiju....
Keto čokoladni desert bez brašna u multikukeruKeto čokoladni desert bez brašna u multikukeru
26. januar
U osnovni sud se sipa 500 ml vode. Stavlja se rešetka i na nju se stavlja posuda sa smesom. Ako koristite posudice, možete da ih poređate u korpicu....
Mafini sa 3 vrste brašna i bundevomMafini sa 3 vrste brašna i bundevom
02. april
Ove aromatične mafine sa tri vrste brašna i bundevom napravićemo tako što umutimo jaja sa šećerom u prahu. Dodajemo brašno, bademovo brašno i integralno brašno i prašak za pecivo....
Mafini sa 4 vrste brašna i slaninomMafini sa 4 vrste brašna i slaninom
01. april
Ovi mafini se jako brzo prave, ali i jako brzo pojedu. Slanina im daje poseban šmek. Pa da krenemo sa pripremom. Sva brašna i prašak za pecivo sjedinite....
Torta od pavlake bez brašna i šećeraTorta od pavlake bez brašna i šećera
05. feb.
Torta od pavlake bez brašna i šećera je veoma ukusna!...