Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice?Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice
Količina vode koja se dodaje prilikom kuvanja pšenice zavisi od nekoliko faktora, uključujući vrstu pšenice, željenu teksturu i konzistenciju i lične preferencije....
23. feb.
Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?Koliki je odnos vode i bulgura kada se on kuva?
Fini i srednji bulgur: odnos 1: 1. Treba vam oko 1 šolje vode na 1 šolju bulgura.
Grub i veoma veliki bulgur: odnos 1: 2....
03. feb.
Kada se alkohol dodaje jelimaAlkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji.
Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
14. jun
U koja jela se dodaje husk?Husk se može koristiti i kao smesa za pohovanje pri pripremi mesa, umesto brašna. Pohovani kačkavalj sa huskom je veoma popularan.
Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
05. jul
U koja jela se dodaje kardamom?Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu.
Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe. Kardamom je dobar za supu od graška i pasulja, kao i supu od sočiva....
22. nov.
U koja jela se dodaje mirođija?Evo u koja jela se stavlja mirođija:
Supe i čorbe sa mirođijom
U supama, mirođija dodaje aromu i ukus. Često se koristi kao ukras ili dodaje toplim supama pred kraj kuvanja kako bi zadržao svež ukus....
14. maj
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaBrašno od rogača
Ovo brašno se dobija od drveta rogač, koje pripada porodici mahunarki....
29. mart
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Budući da jod brzo ispari, on se treba dodati jelu nekoliko minuta pre nego što jelo bude gotovo....
18. mart
Koje meso se koliko pečePre dinstanja meso treba posoliti, malo uvaljati u brašno i blago propržiti sa svih strana....
26. jul
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Orasnice bez brašna i šećeraOstavljamo smesu da odstoji pola sata dok se ne spoji.
Namažemo papir za pečenje, obložen u plehu kokosovim maslacem. Kašikom odozgo rasporedimo krugove od pripremljenog testa u obliku keksića....
03. dec.
Koliko dugo se kuva različito povrćeAko se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
13. nov.
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
Hleb od integralnog brašna i semenkiU šolji rastopiti kvasac sa šećerom i 3 kašike vode i sačekati da naraste.
U posudu staviti integralno pšenično brašno, kukuruzno brašno, preliti sa nadošlim kvascem....
24. januar
Kolač od speltinog brašna i pomorandžeKada se kolač ispeče, izvadite kolač iz rerne i pospite ga šećerom u prahu.
Prijatno uz kolač od speltinog brašna i pomorandže!...
17. jul
Kolač od integralnog brašna i bananeIzgnječite banane u posudi i dodajte jaja, vanilu, so, sodu, šećer, otopljeni maslac i med.
Ukusnu mešavinu za ukusni kolač dobro izmešajte, pa dodajte brašno u 2 porcije....
29. jul
Banana palačinke bez brašna i mlekaAko želite možete dodati med ili javorov sirup.
Ako držite dijetu, možete uživati u palačinkama od banana bez brašna i mleka, namazanih čokoladom, pavlakom ili kuglom sladoleda....
11. dec.
Koliko tačno soli treba da se doda domaćim sudžucima, kobasicama i ćufticamaPogledajte galeriju iznad i vidite koliko tačno soli treba dodati u sudžuke i kobasice.
Obična kobasica lukanka
Najčešće se priprema od svinjetine, govedine i slanine....
14. nov.
Koliko šećera se dodaje u rakiju?Za svaki slučaj, međutim, podsećamo vas koliko tačno šećera u rakiji će vam biti potrebno.
Pre svega treba da izaberete voće od koga ćete peći rakiju....
14. okt.
Keto čokoladni desert bez brašna u multikukeruU osnovni sud se sipa 500 ml vode. Stavlja se rešetka i na nju se stavlja posuda sa smesom. Ako koristite posudice, možete da ih poređate u korpicu....
26. januar
Mafini sa 3 vrste brašna i bundevomOve aromatične mafine sa tri vrste brašna i bundevom napravićemo tako što umutimo jaja sa šećerom u prahu.
Dodajemo brašno, bademovo brašno i integralno brašno i prašak za pecivo....
02. april
Mafini sa 4 vrste brašna i slaninomOvi mafini se jako brzo prave, ali i jako brzo pojedu. Slanina im daje poseban šmek. Pa da krenemo sa pripremom.
Sva brašna i prašak za pecivo sjedinite....
01. april
Torta od pavlake bez brašna i šećeraTorta od pavlake bez brašna i šećera je veoma ukusna!...
05. feb.