Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bečka šnicla od telećeg fileaUmočite šniclu u brašno i provucite je kroz jaja. Meso uvaljajte u prezlu. Šniclu blago otresti posle ovog koraka.
Odmah preneti u pripremljen tiganj u kome ste već zagrejali ulje (2-3 cm)....
01. feb.
Bečka šniclaPrava bečka šnicla se pravi samo od telećeg mesa. Nikakvo svinjsko meso ne dolazi u obzir!...
30. maj
Klasična bečka šniclaNa kraju oprani limun isecite na kriške i gotovu bečku šniclu ukrasite kriškama limuna.
Saveti za recept:
Klasična bečka šnicla služi se uz prilog od krompira sa peršunom ili krompir salatom....
02. mart
Pržena bečka šniclaPržite šniclu 3-4 minuta sa svake strane.
Ponovite postupak sa preostalim šniclama.
Možete poslužiti sa kriškom limuna, pomfritom ili drugim odgovarajućim prilogom.
Jedite prženu bečku šniclu dok je topla!...
08. jun
Ukusna bečka šniclaNapravite šnicle. Ostavite ih da malo odstoje.
Za to vreme umutite jaja i brašno. Smesa za pohovanje je gotova.
Šnicle uvaljajte dobro u prezle i smesu za pohovanje. Pržite u dosta ulja....
24. avgust
Bečka šnicla druga varijantaMeso izlupamo i začinimo biberom i solju.
Pohujemo redom - brašno, jaja, prezle.
Pre prženja pravimo rešetku na fileu obrnutom stranom množa. Pržimo dok ne dobije zlatnu boju u ugrejanoj masnoći.
Serviramo sa kuglom...
20. jun
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je solanin?Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani.
Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
20. dec.
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće.
Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
03. maj
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
01. okt.
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
22. nov.
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
03. sep.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
25. april
Teleća šnicla u tiganjuTeleću šniclu istucite čekićem za meso i zapržite je lagano sa jedne strane. Posolite šniclu.
Drugu stranu, prethodno posolite i uvaljajte u brašno, pa pržite dok ne porumeni. Izvadite šniclu iz tiganja....
09. avgust
Bečka supaNakon 15 minuta supa je gotova. Majoranu dodajem 5 minuta pre nego što bude gotova.
Na kraju začinimo kiselom pavlakom....
29. januar
1
Šta je voćno povrće?U botanici se veruje da je definicija „povrće” krajnje netačna i da zapravo ne postoji. Postoje plodovi i jestivi delovi biljaka u kojima se akumuliraju rezervne hranljive materije.
Međutim, ljudski um deli biljke na...
11. nov.
Šta je to branč?Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji.
Odakle potiče ovaj naziv?
Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
09. okt.
Šta je to poširanje?Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
15. mart
Šta je metoda konfi?Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti.
Tokom vekova...
30. april
Šta je ovo-vegetarijanac?Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja. Ova vrsta vegetarijanaca ne jede mlečne proizvode uključujući mleko, sir ili maslac. Reč "ovo" potiče od latinske reči...
28. feb.
Šta je limunska kiselina?Limunska kiselina je slaba organska kiselina koja se nalazi u velikom broju voća i povrća. Koristi se kao aditiv i konzervans u mnogim namirnicama.
Limunska kiselina je prirodna komponenta voća i voćnih sokova. Najznačajnije...
02. april
Šta je UHT mleko?U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama. Ali posle nekoliko sati, bakterije iz okoline ulaze unutra, pa konzumacija mleka u sirovom...
14. mart