Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Špargle sa pavlakomŠpargle skuvajte u lagano posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Ocedite od vode i poređajte ih u tanjir.
Prelijte ih zagrejanim maslacem i pavlakom. Možete naseckati malo svežeg peršuna za ukras....
17. jul
Špargle i paradajz na roštiljuOčistite špargle od grubljih delova.
Ako su veće, presecite ih po dužini.
Paradajz presecite na polovine.
Pomešajte maslinovo ulje, izgnječeni beli luk, sitno naseckanu majčinu dušicu i sirće balzamiko....
23. jun
Špargle i prokelj na maslacuOgulite špargle ljuštilicom za krompir, odsecite debele delove.
Zagrejte maslac i ulje u tiganju, sipajte prokelj, a ubrzo nakon njega dodaje špargle....
13. nov.
Kuvane špargle sa majonezomŠpargle se očiste i oljušte. Stavljaju se u posoljenu vodu i kuvaju.
Sos se ukrašava sa sitno iseckanim lukom i kiselim krastavčićima.
Dinstane špargle se prelivaju sosom....
02. avgust
Pržene špargle sa jajimaUgrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i u njemu ispržite dok špargla ne promeni boju i beli luk - oko 3-4 minuta....
06. maj
Dinstane špargle sa maslacemOdsecite donji deo špargli. Operite i osušite. U tiganju rastopite kravlji maslac, zajedno sa uljem.
Stavite špargle. Pržite kratko, mešajte s vremena na vreme....
16. dec.
Zelene špargle na roštiljuPrebacite špargle u tanjir za serviranje, obilno prelijte dobrim maslinovim uljem i pospite maldon solju.
Odlično predjelo ili prilog za pečeno meso i ribu su ove špargle na roštilju!
Prijatno!...
24. jun
Špargle sa holandskim sosomŠpargle se serviraju tako što se u svaki tanjir sipa malo sosa, a odozgo špargle....
01. okt.
Špargla u rerniOčistite špargle od grubljih delova i poređajte ga u vatrostalnu posudu, koju ste prethodno postavili aluminijumskom folijom.
Namažite povrće rukama, tako da bude pokriveno ravnomerno maslinovim uljem....
20. april
Špargle sa parmezanom i kačkavaljemŠpargle se oljušte, povežu u snopove i kuvaju u mleku i malo posoljene vode.
Ocede se i odvežu nakon kuvanja. Pospite ih sokom od limuna. Prelijte otopljenim maslacem i pospite parmezanom i kačkavaljem....
14. mart
Sotirane špargle sa holandez sosomPrelivamo špargle toplim sosom odozgo. Imate odlične sotirane špargle sa holandez sosom....
08. maj
Zelene špargle sa sosom HolandezU međuvremenu bi trebalo da ste već okrenuli i špargle na drugu ringlu kako bi uhvatile boju i sa druge strane. Cilj je da obe komponente iz predjela budu gotove i jedno te isto vreme....
07. feb.
Zapečene špargle sa mladim lukomOčistite špargle i nasecite ih na srednje velike komade (oko 1-2 cm). Spustite ih u vrelu, posoljenu vodu da se skuvaju, ali pazite da ih ne prekuvate. Izvadite i ocedite skuvane špargle....
11. okt.
Špargla u pilećoj šnicliU svaku šniclu zavijte po jednu šparglu.
Propržite ih malo u tiganju sa malo maslinovog ulja. Prebacite u tavu, koju ste obložili papirom za pečenje.
Preko svakog rolata stavite po parče paradajza....
18. april
Bele špargle sa sosom u rerniOljuštite špargle ljuštilicom za povrće i odsecite žilavi donji deo (da biste znali gde da isečete, preporučujem da špargle savijete do kraja i one se tada slome na deo koji je jestiv i deo koji je žilav....
27. april
Bele špargle sa sosom od majonezaZa sos umutite sve namirnice i poslužite prohlađene špargle sa sosom od majoneza.
Ako jedete vruće špargle, nećete osetiti njihov ukus, a isto tako i ako su veoma hladne....
23. jul
Pečene špargle sa paprikama i paradajzomUkusne pečene špargle sa paprikama i paradajzom - odgovarajuće za vegane i one koji poste.
Špargle operemo hladnom vodom i odvojimo tvrdi deo od njih, sam se slomi prilikom savijanja....
19. jun
Špargle sa slaninom u kremastom sosuKada su gotove, ocedite špargle iz vode i sačuvajte bujon.
Zelene špargle očistite i isecite na štapiće iste dužine. Ostavite ih za sada po strani....
18. april
Špargle na pari sa laganim sosomŠpargle na pari se serviraju tako što se svaki tanjir prelije sa malo sosa i na vrh se stavi deo špargli....
26. jul
Špargle sa maslinovim uljem i maslacemOdmrznemo špargle, osušimo i isečemo na komade po 5-6 cm.
Isečemo očišćenu šargarepu.
Ugrevamo maslinovo ulje u tiganju 5-6 minuta, posle dodajemo špargle....
12. okt.
Kako da blanširate krompirAko ih blanširate za guljenje, onda ih stavite u šerpu sa kipućom vodom. Ako ih blanširate za zamrzavanje, sačekajte dok voda ne proključa, pre nego što ih ogulite i isečete....
19. sep.
Špargle iz rerne sa jajima i prezlomKuvati špargle dok ne budu polugotove, tj. dok ne omekšaju - da mogu da se probodu bez napora viljuškom.
Vreme kuvanja je različito, u zavisnosti od debljine, svežine, dužine, boje špargli, itd....
05. avgust