Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač. Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pečeno celo pile na francuski načinPečeno celo pile na francuski način
07. mart
Po želji periodično možete zalivati pile aromatičnim sosom ili da ga okrenete jednom, dva puta za vreme pečenja, kako bi brže i ravnomernije uhvatilo zlatkastu boju....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Celo marinirano pile na žaruCelo marinirano pile na žaru
21. jun
Pile se opere i osuši kuhinjskim ubrusom. Stavlja se u odgovarajuću posudu i maže se senfom i soja sosom. Stavlja se u frižider na 3-4 sata ili 1 noć da se začini....
Celo pečeno pile na griluCelo pečeno pile na grilu
06. jun
Nakon toga namažite pile pnovo, pričvrstite ga na gril i stavite posudicu sa vodom u rernu. Stavite da se peče na 200 stepeni oko sat ili dok ne bude gotovo. Tokom pečenja mažite nekoliko puta pile marinadom....
Celo pečeno pile na roštiljuCelo pečeno pile na roštilju
01. jul
Celo pile dobro premažite marinadom. Kako bi se celo pile dobro ispeklo na roštilju, treba vam dosta žara, ali da taj žar ne bude previše jak. Roštilj premažite komadom slanine. Pile postavite sa kožom na gore....
Celo pile u rerniCelo pile u rerni
15. mart
Uz pomoć četke pile se dobro namaže sa smesom iz posude, a na dno posude za pečenje se stavi mala količina vode. Peče se na 180 stepeni u rerni....
Aromatično pečeno celo pileAromatično pečeno celo pile
08. jun
Uvijte posudu sa piletom u aluminijumsku foliju i pecite pile u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 2 sata. Aromatično peečeno celo pile je mnogo ukusno....
Celo pile sa krompiromCelo pile sa krompirom
11. dec.
Peče se na 180-200 stepeni oko sat i po. Ako želite možete da uvijete pile folijom na početku....
Pečeno celo pile u rerniPečeno celo pile u rerni
11. jul
Probode se na nekoliko mesta čačkalicom, a u posudu se sipa oko pola šolje vode, da ne zagori naše pečeno pile. Pile se peče u rerni na 200 stepeni oko sat i po....
Celo pile sa graškom u multikukeruCelo pile sa graškom u multikukeru
24. maj
Izvadite pile, stavite ga u odgovarajuću posudu za pečenje u zapecite ga u zagrejanoj rerni do 200 stepeni, oko 15-20 mnuta, da dobije zlatastu boju....
Celo pile u air fryer-uCelo pile u air fryer-u
05. mart
Operite i posolite pile sa svih strana. Pospite začinom i ostavite nekoliko sati. Zagrejte air fryer na program air fry oko 3 minuta. Namažite pile maslacem ili maslinovim uljem....
Celo pile s pirinčem u rerniCelo pile s pirinčem u rerni
09. sep.
Pile se opere, namaže se sa malo ulja i soli i stavlja se da se peče u centru velike pravougaone posude za pečenje. Peče se na 150-180 stepeni oko 40 minuta....
Celo pile sa neoljuštenim krompirićima u rerniCelo pile sa neoljuštenim krompirićima u rerni
25. januar
Operite mnogo dobro celo pile i osušite ga. Operite krompiriće griubim delom sunđera, a koje ste prethodno natopili u vidu, da se lakše odstrani prljavština....
Celo pile sa garnirunogm u Crock- potuCelo pile sa garnirunogm u Crock- potu
15. feb.
Osušimo celo pile i ravnomerno ga premazujemo 1 supenom kašikom maslinovog ulja. Pospite ga svuda miksom začina i stavite ga u posudu uređaja. Ogulimo krompir, isečemo ga na srednje komade....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti. Sam recept za pečeno pile u rerni...
Celo sočno pečeno pileCelo sočno pečeno pile
22. dec.
Inače uključite rernu na 180 stepeni sa ventilatorom. Sipajte pivo u tepsiju, a na pile poređajte nekoliko listića maslaca. Pile pecite 50 minuta. Celo sočno pečeno pile poslužite sa odgovarajućim garnirungom....
Celo pečeno pile u rerniCelo pečeno pile u rerni
21. avgust
Stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni. S vremena na vreme ga prelivajte sosom iz posude. Pečenje oduzima malo više od sat vremena. Takođe pile možete da ispečete u kesi za pečenje....
Celo pečeno pile u đuvečariCelo pečeno pile u đuvečari
31. okt.
Operite pile i posolite ga obilno spolja i iznutra. Namažite ga celo uljem. U posudi pomešajte sve sastojke (začine za mazanje). Njima pospite celo pile, utrljavajući dobro u kožu da se zalepi....
Celo pečeno pile sa krompiromCelo pečeno pile sa krompirom
18. jul
Mlaćeniga garantuje da će piletina biti krhka. A tek pikantni krompir sa krupnim senfom. Definitno ću češće praviti. Celo pile prvo potopimo u mlaćenicu na 8-12 sati....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Gotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti. Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
Kako se priprema celo pile?Kako se priprema celo pile?
07. okt.
Celo pečeno pile je lako napraviti dokle god znamo kako. Otkrićemo vam nekoliko tajni o tome kako da spremite celo pile i kako da ga održite sočnim. Postoje recepti u kojima nije opisano tačno vreme i način kuvanja pileta...
Celo pečeno pile u glinenoj posudiCelo pečeno pile u glinenoj posudi
27. dec.
Uključite na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Nakon toga smanjite stepene na 160 stepeni i nastavite da pečete oko sat vremena. Celo pečeno pile u glinenoj posudi je gotovo....
Brz recept za celo pečeno pileBrz recept za celo pečeno pile
18. januar
Stavljamo pile na leđa i vežemo dobro noge pileta i krila, tako da ne izaže mast za vreme pečenja. Stavljamo u kesu i dobro zavežemo. Sečemo lagano jedan donji kraj kese....