Celo pečeno pile je lako napraviti dokle god znamo kako. Otkrićemo vam nekoliko tajni o tome kako da spremite celo pile i kako da ga održite sočnim. Postoje recepti u kojima nije opisano tačno vreme i način kuvanja pileta, a zbog toga vrlo često ostaje žilavo i nedovoljno pečeno. Ali, polako. U ovom savetu ćete saznati tajne za uvek savršenu piletinu.
Kako se kuva savršeno celo pile?
1. Koristite puno i uvek sveže povrće. Kada se piletina stavi na povrće, nema opasnosti da zagori odozdo, ali će povrće upijati i sosove koje piletina ispušta pri pečenju, čineći ga još ukusnijem. I piletina sa povrćem je takođe klasika;
2. Dobro začinite piletinu. Koristite odgovarajuće začine za piletinu, a ako su sveži, još bolje. Radi i sa suvim, ali sveži daju još više ukusa i arome kada kuvate celo pile.
3. Stavite masnoću na pile. Možete pomešati začine koje ćete koristiti da začinite piletinu mašću i premazati celo pile. Možete koristiti i suncokretovo ulje i maslinovo ulje ili maslac - koju god masnoću odaberete uvek će imati dobar rezultat;
4. Pokušajte da obložite meso i ispod kože. Pokušajte da prstima podignete kožu piletine i premažite meso začinima koje ćete koristiti.
5. Ako želite da vam piletina postane još ukusnija, možete je napuniti nadevom po vašem izboru, a zatim zašiti punjeno pile;
6. Meso prelijte sosom koji se oslobađa tokom pečenja. Tako meso neće ostati suvo.
Već znate sve detalje kuvanja piletine. Sada možete pripremiti:
-celo pile sa krompirom;
- pečeno pile sa pečurkama;
- punjeno pile sa pirinčem.
Komentari