Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema celo pile?

Kako se priprema celo pile?

Kako se priprema celo pile?

Celo pečeno pile je lako napraviti dokle god znamo kako. Otkrićemo vam nekoliko tajni o tome kako da spremite celo pile i kako da ga održite sočnim. Postoje recepti u kojima nije opisano tačno vreme i način kuvanja pileta, a zbog toga vrlo često ostaje žilavo i nedovoljno pečeno. Ali, polako. U ovom savetu ćete saznati tajne za uvek savršenu piletinu.

Kako se kuva savršeno celo pile?

1. Koristite puno i uvek sveže povrće. Kada se piletina stavi na povrće, nema opasnosti da zagori odozdo, ali će povrće upijati i sosove koje piletina ispušta pri pečenju, čineći ga još ukusnijem. I piletina sa povrćem je takođe klasika;

2. Dobro začinite piletinu. Koristite odgovarajuće začine za piletinu, a ako su sveži, još bolje. Radi i sa suvim, ali sveži daju još više ukusa i arome kada kuvate celo pile.

3. Stavite masnoću na pile. Možete pomešati začine koje ćete koristiti da začinite piletinu mašću i premazati celo pile. Možete koristiti i suncokretovo ulje i maslinovo ulje ili maslac - koju god masnoću odaberete uvek će imati dobar rezultat;

4. Pokušajte da obložite meso i ispod kože. Pokušajte da prstima podignete kožu piletine i premažite meso začinima koje ćete koristiti.

5. Ako želite da vam piletina postane još ukusnija, možete je napuniti nadevom po vašem izboru, a zatim zašiti punjeno pile;

6. Meso prelijte sosom koji se oslobađa tokom pečenja. Tako meso neće ostati suvo.

Već znate sve detalje kuvanja piletine. Sada možete pripremiti:

-celo pile sa krompirom;

- pečeno pile sa pečurkama;

- punjeno pile sa pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni