Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Kako da koristimo sojino mleko?Sojino mleko je popularna alternativa i zamena za kravlje mleko na biljnoj osnovi....
27. avgust
Kako da nam se ne lepi pirinačJedino što je važno je, da ste stalno pored vatre, kako pirinač ne bi zagoreo.
Ako volite pirinač, predlažemo da probate još:
- piletinu sa pirinčem;
- spanać sa pirinčem;
- ili mleko sa pirinčem;...
18. feb.
Kako da nam se ne lepi roštiljIzlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako.
Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
20. maj
Kako da ne mirišemo na beli lukAko malo popijete svežeg ili kiselog mleka, pre nego što jedete beli luk, to će uticati da se znatno smanji njegova aroma i manje će se osećati....
29. april
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneMnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Stavljanje hladnih jaja u toplu ili vruću vodu može da prouzrokuje pukotine. Osim toga, ljuske mogu da popucaju ukoliko jaja dolaze u kontakt jedni sa drugima...
08. jul
Zašto mi zagori mleko?Međutim, ponekad treba da skuvamo mleko i često se sreće problem da mleko zagori. Evo kako da vam ne zagori sveže mleko....
17. feb.
Kako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemoKiselo mleko
Kiselo mleko je veoma zdravo. U njemu ima mnogo proteina, a nivo šećera je veoma nizak. Dobar je izvor vitamina B, i jako je korisno za kosti....
28. jun
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita.
Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
17. jun
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?Zlatno mleko je drevni recept sa kurkumom i biljnim mlekom za savršeno zdravlje....
30. nov.
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukMleko utiče na metil sumpora, koji se ne razlaže pri varenju hrane i zato se iz usta oseća neprijatan miris čak i dan nakon konzumacije belog luka.
Što je mleko masnije, to će neprijatan dah brže nestati....
16. jul
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Ovo meso se ne peče na jakoj vatri, čak i ako je prekriveno folijom;
- Teleće šnicle postaju mekane ako se mariniraju u svežem mleku 12 sati pre pečenja....
05. nov.
Kako da obezbedite vitamin B12 ako ne jedete meso?Kiselo mleko
Kao i sveže mleko, kiselo mleko takođe sadrži mnogo proteina i B12. Samo se uverite da kupujete pravo kiselo mleko, a ne zaslađene zamene....
08. maj
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuPostoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene...
24. dec.
Kako se pravi pirinčano mleko?Mleko je spremno. Preporučljivo je ga čuvate u staklenim flašama na hladnom u frižideru. Proizvod od pirinčanog mleka je mnogo izdržljiviji od pravog mleka....
15. dec.
Evo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanjaBrokoli je obavezan deo menija, ne samo pristalica zdrave ishrane, nego i svih drugih. Ovo povrće je popularno sa niskim sadržajem kalorija i prilično je hranljivo.
Kao i većina voća i povrća koje kupujemo, tako je...
07. mart
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuMango kod nas nije toliko popularan, ali on spada u voće koje se najiše konzumira u svetu. Dokazano je da se mango konzumira do 10 puta više od jabuka i 3 puta više od banana. Kod nas se konzumira manje, jer se o njemu...
22. feb.
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
10. nov.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Testo koje ne stariOvo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
01. okt.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.