Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta izaziva kiselinu u želucu?Svako od nas je bar jednom u životu bio žrtva kiseline u želucu. Neprijatan osećaj i osećaj peckanja se javlja kada enzimi i kiseline iz želuca krenu iz njega na gore po sistemu za hranjenje - u jednjak....
09. nov.
Hrana koja izaziva kiselineKiseline se karakterišu osećajem prženja u oblasti želuca i jednjaka. Da biste se zaštitili od ovog neprijatnog osećaja, treba da poznajete hranu koja ga izaziva i da je izbegavate....
05. januar
Hrana koja izaziva refluks kiselineAlkohol izaziva kiselinu
Poslednji krivac na našoj listi agenasa za refluks kiseline je alkohol, koji može da opusti donji sfinkter jednjaka i da dovede do veće kiseline u želucu....
30. avgust
Ishrana kod kiseline u želucuHorizontalni položaj tela je najpogodniji za neželjeni prelazak hrane iz želuca u jednjak.
Gazirana pića i velike količine kafe takođe su veliki neprijatelj ljudi koji pate od kiselina....
05. maj
Bakini lekovi kod kiselina u želucuJabuke
Jabuke su takođe kisele, ali uklanjaju kiseline. To je tako, zato što je u njima sadržan pektin, koji "ubija" kiseline. Takođe, pektin ublažava neprijatno peckanje u želucu kada imate gastritis....
28. feb.
Šta jesti kod kiselina u želucu?Razlozi da se kiseline u želucu pojave je proizvodnja želudačnog soka, koji je dosta kiseo. Ova pojava je najčešća kod ljudi kojima je sluzokoža želuc iziritirana duvanom, alkoholom ili pojedinim namirnicama....
10. maj
Zbog čega je luk koristan?Smanjuje rizik od raka želuca, ima antioksidativna svojstva, štiti od slobodnih radikala i dobar je konzervans za hranu....
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Pored toga, sadrži i proteine, omega-3 masne kiseline i folnu kiselinu.
3....
08. sep.
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Zbog čega je prženje štetno?Maslinovo ulje ne sadrži zasićene masnoće i izvor je korisnih masnih kiselina, kao što su Omega-3 i Omega-6 masne kiseline, koje se nalaze u monozasićenim i polizasićenim masnoćama....
14. jul
Hrana koja povišava kiselinu u želucuČesto i manje je univerzalan savet, koji je posebno validan za one koji imaju često povišenu kiselinu u želucu....
15. jul
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Mleveno meso je značajan izvor omega-3 masnih kiselina, koje štite naše telo od upala i bolesti krvnih sudova....
30. april
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Pored toga, ljudi sa gastritisom, čirom na želucu ili visokom kiselinom u želucu takođe treba pažljivo da jedu ovo voće u bilo kom obliku....
23. nov.
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
29. nov.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Poznato je i da imaju visok sadržaj omega-3 masnih kiselina, održavaju funkciju mozga i brinu se za dobro varenje.
Beli luk je verovatno kralj zdrave hrane!...
13. avgust
Zbog čega treba da jedeno speltu?Proizvodi koji se koriste u mršavljenju uvek su izazivali pažnju žena....
14. jul
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Folna kiselina - poznata kao vitamin B9, folna kiselina obavlja različite funkcije u ljudskom telu, ali je posebno važna za trudnice. 100 g paprike sadrži 46 mikrograma, što odgovara 11% dnevnih potreba....
29. maj
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Ekstremno dinamičan i ubrzan svakodnevni život dovodi do stalnog umora i stresa. Svakodnevni nedostatak energije, depresija i kontrakcija mišića su manifestacije ovih stanja, ali je češće uzrok nedostatak magnezijuma...
09. maj
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životDa li volite ljute paprike? Ako je odgovor da, onda imate sve šanse da postanete stogodišnjak, jer ljute papričice produžavaju život. Ovu tvrdnju iznose američki naučnici, prema kojima među dugovečnim osobama dominiraju ljubitelji...
24. nov.
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Semenke bundeve pomažu mršavim ljudima da se ugoje i korisne su kod suvog kašlja, plućnih krvarenja, visoke temperature, čira na želucu i oboljenja urinarnog trakta....
27. okt.
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Fantastičan su izvor mnogih organskih kiselina i vitamina C, B i karotina....
10. avgust
Šta sadrži ribizla i zbog čega je korisnaKorisne omega-3 masne kiseline predstavlja gama linolenska kiselina, koja je važna za nervni sistem i za snagu kose i noktiju, kao i za reproduktivnu i mentalnu stabilnost....
25. jun
Zbog čega su nam potrebni cink i selen?Posle mnogo godina istraživanja i naučnih studija, naučnici su otkrili da nedostatak selena izaziva ozbiljan nedostatak u imunološkom sistemu tela – ćelije postaju bespomoćne pred virusima koji ih napadaju....
28. okt.
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Reakcijom sa omega-3 masnim kiselinama kojima je skuša bogata, ove supstance pojačavaju njihove normalne efekte....
07. okt.