Istinita je tvrdnja da baka zna lekove za sve. Ako imate neke bolove ona će vam uvek pomoći na vaš način. Danas ćemo malo razgovarati tačnije o tome koji su najefikasniji bakini lekovi protiv kiselina u želucu.
1. Sok od krompira
Za ovaj sok biće vam potrebni mladi krompiri koji moraju da budu sirovi. U njemu su sadržane mineralne soli, ugljeni hidrati, karotin, organske kiseline, pektinske materije, vlakna, fosfor, belančevine, gvožđe, vitamini, kalcijum, magnezijum i mnogo drugih važnih mikroelemenata. Biće vam potrebna dva ili tri krompira koje treba da izrendate na rende. Nakon toga iscedite kroz gazu. Tako dobijen sok treba da se uzima na prazan stomak pre spavanja dva puta dnevno. Uzima se 1 kašičica meda u dozi. Količina soka koji treba da se pije na dan je 200 ml. Važno je da se zna da sok od krompira ne smeju da uzimaju ljudi koji imaju dijabetes i kada imate hemoroide;
2. Laneno seme
Pravi se napitak od lanenog semena. Za cilj biće vam potrebne 2 supene kašije semenki lana. Zalivaju se s pola čaše vruće vode. Ostavlja se da se namoči na 3 sata. Procedi se i obavezno se uzima pre spavanja. Ovaj napitak ne smeju da uzimaju ljudi koji imaju bolove u žuči ili proliv;
3. Soda bikarbona
Nema šanse da prođemo bez sode bikarbone. Soda za hleb je toliko korišćena, onoliko koliko se i odriče. Soda bikarbona daje momentalno olakšanje, ali neće u potpunosti rešiti problem. Stavlja se jedan prstohvat sode u čašu vode. Pije se i dobija se olakšanje, ali ne sme da se preteruje;
4. Jedite banane
Banane u sebi sadrže kalijum i imaju moć da neutralizuju kiseline u želucu, zato što ih pretvaraju u soli. Takođe, u bananama se nalazi velika kolčina vlakana koja pomažu boljem varenju;
5. Kriška sa maslacem i kačkavalj
Način da zasutavite kiseline je kada napravite krišku sa maslacem i kačkavalj pre spavanja. Ovo "uspavljuje" kiseline i na taj način vam pomaže da lakše zaspite. Kačkavalj je mnogo bolji od lekova;
6. Sok od limuna, čisto jabukovo sirće
Ili možete da koristite i sok od kiselih krasgtavčića. Međutim, ne biste smeli da mešate ove sokove sa limuntusom, lažnim jabukovim sirćetom ili sokom od kiselih krastavčića iz tegle koju ste kupili u prodavnici. Ove stvari samo će vaše kiseline učiniti jačim. Mađutim, ukoliko koristite sok ili sirće od pravih proizvoda, bićete prijatno iznenađeni rezultatom;
7. Jabuke
Jabuke su takođe kisele, ali uklanjaju kiseline. To je tako, zato što je u njima sadržan pektin, koji "ubija" kiseline. Takođe, pektin ublažava neprijatno peckanje u želucu kada imate gastritis. Međutim, treba da znate sa čimsu prsakne jabuke koje kupujete. Ako su prskane sa mnogo otrova, vi sami ćete se otrovati i vaše kiseline će se pojačati. Jabuke su dobre za kiseline samo ako ste ih vi uzgajali i niste ih prskali otrovima.
Komentari