Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da čuvamo krompir?Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču
Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
04. dec.
Kako da čuvamo šargarepeZrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju.
Kako da čuvamo šargarepe u frižideru?
Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
07. mart
Kako da čuvamo kruške?Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
07. okt.
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvate lubenicu
1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
19. avgust
Kako da čuvamo testo?Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
22. april
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusAko ćete kiseli kupus čuvati u frižideru, najbolje je izabrati tegle ili kutije kapaciteta 2-3 litra. Ako ćete ga čuvati u podrumu ili ormanu - najbolje je izabrati posudu kapaciteta 5 litara....
20. dec.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da čuvamo avokado?
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
26. feb.
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeOguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana.
Kako pravilno da čuvate šalot luk?
Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
30. nov.
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeSudžuk i sušena kobasica se čuvaju i u zamrzivaču, dobro uvijene u najlon.
Takođe, u zamrzivaču mogu da se čuvaju i dimljena mesa....
07. dec.
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuPoželjno je da se čuvaju na mesu bez sunčeve svetlosti. Preporučuju se potkrovlja.
Domaći sudžuci i krvavice treba da se konzumiraju do dve-tri nedelje od proizvodnje....
10. januar
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeFlaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Bolje se čuva učje koje je zatvoreno u staklenim flašama, a ne u plastičnim....
18. mart
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
27. januar
Salata od šargarepe, rotkve i majonezaRotkvu i šargarepu dobro operemo i krupnije izrendamo.
Posolimo, dodajemo sirće, ulje i majonez.
Dobro promešamo i serviramo....
08. nov.
Kako da čuvate sveže začine?Ako čuvate začinsko bilje u frižideru, pokrijte vrh tegle prozirnom plastičnom kesom.
Korijander voli hladne temperature i treba ga čuvati u frižideru....
21. okt.
Salata od kupusa, bele rotkve i šargarepeNarendajte kupus na slamke, a šargarepu i rotkvu - na filne kolutove.
Začinite kupus salatu solju, maslinovim uljem i balsamiko sirćetom.
Salata od kupusa, bele rotkve i šargarepe je gotova....
11. januar
Salata od bele rotkve i kuvanih jajaOljuštite i narendajte rotkvu na rende.
Narendajte i dva skuvana jaja. Začinite solju, maslinovim uljem i sokom od limuna.
Dekorišite preostalim jajetom i listićima peršuna....
10. okt.
Pačetina sa rotkvom u đuvečariPačije meso se zaprži u tiganju sa svih strana. Izvadi se i stavlja se sa strane.
Povrće se oljušti i iseče na kocke. Luk se iseče na šajbne i izdinsta se u malo masnoće.
Meso se stavlja u glinenu posudu ili đuvečaru...
20. okt.
Kako da čuvate sok od limete?Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana....
29. nov.
Vitaminska salata od cvekle, dve vrste rotkve i šargarepeŠargarepu, cveklu i dve vrste roktve očistimo i operemo.
Svo povre izrendamo. Stavljamo u duboku posudu.
Za dresing oljuštimo đumbir i izrendamo ga, pomešamo sa maslinovim uljem, senfom, medom i solju po ukusu.
Prelivamo...
02. januar
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Treba znati da se beli luk najduže čuva na temperaturi od 1 do 4 stepena.
Kako čuvati luk
Luk je višegodišnja biljka i jedan je od glavnih začina u svim kuhinjama širom sveta....
10. okt.
Kako da čuvate borovnice i drugo šumsko voćeNažalost, ako se borovnice ne čuvaju na pravilan način, brzo će propasti, postaće meke, pa čak se može pojaviti i buđ.
Kako da na pravilan način čuvate borovnice u frižideru ili zamrzivaču?...
02. april