Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Špagete sa belim sosom i piletinomOstavite da vri 5 minuta.
Gotovo! Možete da servirate vaše špagete sa belim sosom i piletinom - krhko i ukusno....
06. maj
Špagete sa belim sosom i pečurkamaServirajte špagete sa belim sosom i pečurkama odmah, dok je toplo....
04. april
Ćuftice sa belim sosom i šargarepomStavljati ih u kipući bujon i ostaviti da vri 15-20 minuta. Umutiti jaja sa kiselim mlekom i brašnom.
Sipati bujon i dobro promešati. Smesu vratiti nazad u šerpu i nakon 10 minuta skinuti sa vatre....
10. april
Ćuftice sa belim sosom od pavlakeĆuftice sa belim sosom od pavlake posipaju se sitno iseckanim peršunom....
20. jun
Bubci sa belim sosom od limunaKad počne da mekša ili da menja boju dodajte i skuvane bubce dok ih mešate nekoliko puta i dodajte brašno, prethodno umućeno u kašu s malo vode....
12. april
Taljatele od spanaća sa belim sosom i tunjevinomServirajte taljatele od spanaća sa belim sosom i tunjevinom odmah! Prijatno!...
09. april
Sarme od kupusa sa belim sosom i zaprškomSarme od kupusa se serviraju sa mlečnim sosom i zaprškom.
Ukusno zimsko jelo....
20. dec.
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Ćuftice sa belim sosom po bakinom receptuĆuftice sa belim sosom po bakinom receptu oduševiće sve ljubitelje ćuftica u sosu i ćuftica frikase....
11. maj
Pileći bataci sa belim sosom od pečurakaServirajte batake, prelivene sosom. Pospite peršunom....
26. dec.
Šta da napravimo sa kinoomSa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak....
28. mart
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakePrže se u zagrejanoj masnoći sa obe strane oko 7 minuta. Pavlaka se pomeša sa preostalom mirođijom i sa ovim sosom se serviraju kroketi.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
05. nov.
Kako da napravimo čokoladnu testeninu?Priprema čokoladne testenine nije ni malo složenija od pripreme obične testenine.
Za čokoladnu testeninu vam je potrebno: 3 jaja, 2 1/2 šolje brašna i 4-5 kašika nezaslađenog kakaa....
15. jul
Karfiol sa belim sosomUz neprestnao mešanje žicom dodajte vodu iz karfiola i napravite sos željene gustine.
Začinite sveže samlevenim biberom, izgnječenim belim lukom i solju.
Prelijte karfiol u tanjiru ovim belim sosom....
20. april
Piletina sa belim sosomPomešajte u odgovarajućoj posudi piletinu, mladi luk, tikvice, pečurke i prelijte sosom. Pospite kačkavaljem i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. Servirajte piletinu sa belim sosom toplu....
06. nov.
Taljatele sa belim sosomKuvajte sos od pavlake za testeninu desert minuta.
Skuvajte taljatele i ocedite ih.
Poslužite pastu sa sosom u odgovarajućem tanjiru.
Taljtalete sa belim sosom bi bile odlično društvo čaši belog vina....
06. sep.
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna
Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci:
- Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne);
- blender ili procesor za hranu;
- Sito...
10. jul
Kako da sami napravimo čvarkeČvarci su veoma ukusni i prave se od sveže potkožne masti, poznate kao slanina, a takođe i od unutrašnje masnoće svinje, dobro očišćene od ostataka mesa i dobro oprane.
Slanina se iseče na komade, stavi u šerpu odgovarajuće...
17. jun
Kako da napravimo kandirano voće?Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
22. maj
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart