Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da čuvamo krompir?Na temperaturi od četiri stepena iznad nule, krompir klija i pojavljuju se takozvane oči - klice koje se pojave akumuliraju štetni solanin. Proklijali krompir se baca....
16. dec.
Kako da blanširate krompirKod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati.
3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
19. sep.
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
07. maj
Kako brzo da oljuštimo krompir?Viljušku zabijte u centar krompira. Zavrtite jednom rukom, tako da se krompir vrti, dok drugom rukom koristite drugu tradicionalnu mašinu za guljenje krompira (ljuštilica ili običan nož)....
30. april
Kako da nam se ne lepi pirinačU svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.
Postoji...
18. feb.
Kako da nam se ne lepi roštiljIzlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako.
Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
20. maj
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneMnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Stavljanje hladnih jaja u toplu ili vruću vodu može da prouzrokuje pukotine. Osim toga, ljuske mogu da popucaju ukoliko jaja dolaze u kontakt jedni sa drugima...
08. jul
Kako se prži krompirTo će učiniti prženi krompir hrskavijim. Isecite krompir i oprerite ga, a onda ga potopiti pola sata u vodi.
Izvadite i osušite. Ako ostane vode po krompiru, tokom prženja će prskati ulje....
28. april
Kako se blanšira krompirKad smo već na temi blanširanje krompira, pogledajte kako da napravite savršen sotirani krompir....
11. maj
Kako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemoČips od povrća
Najzdravija zamena za čips od krompira. Veoma je ukusan i istovremeno zdrav. Najbolje je da ga sami pripremite. Ako pak kupujete iz prodavnice, pažljivo pročitajte sadržaj kesice;/page
page10....
28. jun
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita.
Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
17. jun
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!Preterana obrada krompira
Kad se krompir pravi u pire, skrob se oslobađa. Što više obrađujete krompir to se više skroba oslobađa. Kada se previše skroba oslobodi, krompir postaje lepljiv i neprivlačan....
21. avgust
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
16. jul
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Jedna od namirnica sa najmanje kalorija i zbog toga visoko cenjena je teleće meso. Osim toga, u svom sastavu se odlikuje lipidima, proteinima i vitaminima B, kao i magnezijumom, gvožđem, kalijumom i drugim vrednim mikro...
05. nov.
Kako da obezbedite vitamin B12 ako ne jedete meso?Mleko možete konzumirati dodavanjem svežeg voća za prirodnu slatkoću ili kao prilog pečenom ili kuvanom krompiru....
08. maj
Zašto su proklijali beli luk i krompir štetniAko je krompir koji čuvate kod kuće priklijao, najbolje da ga izbacite. Proklijao krompir može da izazove oštru reakciju opasnu po zdravlje.
Krompir koji se čuva na svetlosti, ne samo da proklija, nego i pozeleni....
07. sep.
Pet načina da skuvate krompirMožete ih koristiti za krompir salatu ili nešto drugo.
Kuvanje krompira sa mentom
Neki ljudi vole krompir sa mentom - to su uglavnom ljubitelji jagnjetine sa krompirom....
04. mart
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuNajkorisniji je kad je svež, ali u tom slučaju ne treba da ga uzimate na prazan želiudac i uvek u kombinaciji sa drugom hranom - krompirom, hlebom itd....
24. dec.
Korisno povrće Jicama (Meksički krompir) - svojstva i kako da ga jedemoPo izgledu, koren podseća na džinovski krompir.
Sastav i korisna svojstva jicame
Jicama sadrži veliku količinu vitamina C, ima malo natrijuma i ima minimalno masti....
04. jul
Evo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanjaBrokoli je obavezan deo menija, ne samo pristalica zdrave ishrane, nego i svih drugih. Ovo povrće je popularno sa niskim sadržajem kalorija i prilično je hranljivo.
Kao i većina voća i povrća koje kupujemo, tako je...
07. mart