Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Pet načina da skuvate krompir

Pet načina da skuvate krompir

ažurirano:
AdminAdmin
Glavni urednik
2523
Krompir

Krompir daje mnoge hranljive sastojke našem dnevnom meniju. Kada su skuvani, možemo da ih koristimo kao prilog uz obrok ili krompir salatu. Krompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način. Sledeći put probajte na drugi način, jer postoji nekoliko načina da se skuva krompir. Pogledajte o čemu se radi:

Skuvajte mladi krompir

Koru pažljivo operite i nemojte je ljuštiti. U šerpu nalijte hladnu vodu, dodajte prstohvat soli i ostavite na šporetu. Stavite krompir nakon što voda provri, ali nemojte zatvarati šerpu. Ostavite vodu sa krompirima da vri na laganoj vatri 10-15 minuta ili dok krompir ne omekša. Uklonite ih sa vatre i iscedite, a nakon toga servirajte.

Kuvanje starijeg krompira

Očistite krompir dobro. Sipajte hladnu vodu u šerpu, stavite krompir unutra i stavite na ringlu. Nemojte pokrivati šerpu poklopcem. Kada voda provri, stavite krompir da se kuva 15-25 minuta na laganoj vatri. Imajte na umu da je za kuvanje starog krompira ponekad potrebno i 40 minuta. Kada budu gotovi, sklonite ih sa vatre i iscedite. Možete ih koristiti za krompir salatu ili nešto drugo.

Kuvanje krompira sa mentom

Neki ljudi vole krompir sa mentom - to su uglavnom ljubitelji jagnjetine sa krompirom. Ispunite ¾ posude za kuvanje hladnom vodom. Sipajte so i dodajte svež struk mente. Dodajte krompir i ostavite da provri, a zatim kuvajte 15-20 minuta. Iscedite ih cediljkom i izbacite nanu. Na kraju im stavite maslac ili maslinovo ulje.

Krompir u mikrotalasnoj peći

Očisitite dobro krompir, ali ga nemojte ljuštiti. Stavite ga u veliku posudu pogodnu za mikrotalasnu i dodajte 1 ½ kašika vode. Pokrijte posudu odgovarajućim materijalom za mikrotalasnu. Ostavite krompir u mikrotalasnoj pećnici na maksimalnoj temperaturi, dok ne omekša. Tokom kuvanja, promešajte jednom. Sačekajte 5 minuta pre serviranja.

Krompir, sličan brašnu

Krompir oljuštite i nasecite na kockice. Napunite šerpu hladnom vodom i dodajte krompir. Ostavite da voda provri, pa ih onda kuvajte 15-20 minuta. Iscedite ih u cediljci.

Ako želite da koristite tradicionalne metode za pripremanje krompira, preporučujemo vam da probate sledeće recepte:

- punjeni krompir;

- krompir sote;

- piletina sa krompirom;

Šta god da spremite, rezultat će uvek biti ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest