Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da se spasemo od izluđujućih gasova nakon konzumiranja pasulja?Važno je da znate kako pravilno da pripremi pasulj, da biste se spasili od dosadnih gasova i eventualne nadutosti stomaka....
28. nov.
1
Od kojeg grožđa se dobija dobro vinoPravljenje dobrog vina nije jednostavan zadatak, jer podrazumeva odabir i ispravnu primenu svih elemenata u procesu njegove proizvodnje - počev od odabira sorte grožđa koja odgovara vrsti vina koja se dobija, preko njegove...
22. jun
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeKako biste izbegli probleme sa konzumiranjem pasulja, možete ga pipremite na sledeći način, prvo potopite pasulj na 10-12 sati, izbacite vodu, operite i oljuštite da se ne stvire gasovi i težina....
11. okt.
Kako da se otarasimo gasova?Ako znate da često patite od gasova, izbegavajte žvakanje žvake....
10. april
Pljeskavice od pasuljaSkuvajte pasulj (60 min), pa ga izgnječite viljuškom.
Hleb prelijte mlekom, dobro ga ocedite, dodajte pasulju i dobro izmešajte....
05. dec.
Humus od pasuljaPasulj se skuva i ocedi se. Pasira se i dodaje se majonez beli luk, isečen na sitno, so, biber i sve se umuti.
Luk se iseče na kolutove i zaprži se. Dodaje se sirće i nakon pola minuta se sklanja sa ringle....
26. jun
Čips od pasuljaPecite čips 18-20 minuta ili dok čips od pasulja ne porumeni.
Dok je još topao on je mek, ali kad se ohladi bude hrskav. Što više stoji, hrskaviji je....
18. januar
Predjelo od pasuljaParadajz se natapa kratko u paradajz sosu iz konzerve pasulja ili u nekoliko kašika ulja.
Nakon toga svi sastojci se pasiraju, ali ne na mnogo sitno, već samo toliko da se zamese sastojci....
23. jun
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Artičoka je gost za našim stolom. Izgleda kao cvet, a zapravo je ukusno i zdravo povrće. Bogata je bioaktivnim supstancama, a njeni ukusni kvaliteti čine je prefinjenim gostom kulinarskih recepata.
A u Vijetnamu se...
27. sep.
Domaća janija od pasuljaKada je pasulj gotov, dodajte povrće i 1 ravnu kašičicu soli ili po ukusu. Dodajte i sušeni paradajz, ukoliko ćete ga koristiti.
Ostavite vašu janiju od pasulja da se krčka sa povrćem dok se ne skuva....
09. jul
Trakijska kaša od pasuljaOvaj recept je veoma star iz sela Trud pored Plovdiva u Bugarskoj, a tamo ga obično zovu "kaša od belog pasulja" ili zgnječeni pasulj.
1. Pasulj se prethodno veče potopi u vodu.
2....
09. dec.
Omiljena čorba od pasuljaSa ili bez peršuna, čorba od pasulja je uvek dobrodošla za trpezu!
Prijatno!...
02. nov.
Ukusna čorba od pasuljaDobro propržite i čim ste gotovi sipajte zapršku u kuvani pasulj i ostavite da kuva još 10-15 minuta, dodajući začine.
Vaš pasulj je spreman - poslužite sa ljutom papričicom!...
28. okt.
Pikantne ćuftice od pasuljaPromešajte dok se ne dobije pasulj testo.
Zagrejte masnoću za prženje. Oblikujte ćuftice vlažnim rukama i ispržite dok ne bude gotovo sa svih strana, Servirajte sa odgovarajućom salatom....
10. maj
Brza janija od pasuljaDodajte oceđeni pasulj i začinite začinima po izboru.
Kuvajte na umerenoj vatri dok ne bude gotovo.
Janiju pospite svežom divljom nanom i servirajte.
Brza janija od pasulja je veoma ukusna....
12. april
Klasične ćuftice od pasuljaOd dobijene smese oformite vlažnim rukama 12 ćuftica od pasulja, koje ispržite sa obe strane dok se ne zarumene u zagrejanom ulju....
27. maj
Klasična janija od pasuljaPasulj se natopi 4-5 sati u vodi. Nakon toga se kuva oko 1 sat (dok ne bude gotov). Voda se promeni. Količina tečnosti je u zavisnosti od toga da li želite gušću janiju od pasulja ili ređu kao za čorbu od pasulja....
30. okt.
Bogata salata od pasuljaNakon toga se dodaju isečene paprike i kuvaju se još 15 minuta.
Sklanja se sa vatre i dodaju se ostali sastojci - pasulj, grašak, paradajz pire, lovorov list, biber. Stavlja se u tegle i sterilišu se 30 minuta....
09. sep.
Konzervisana salata od pasuljaU veoma duboku šerpu sipajte pasulj, dodajte šargarepe, paprike i kisele krastavčiće. Promešajte i dodajte pire od paradajza i paprike....
26. sep.
Najukusnija čorba od pasuljaPonovo provri i izbacuje se voda.
Naliva se voda i treći, poslednji put, i treba da bude na dva prsta od ivice šerpe....
15. nov.
Nesvakidašnji humus od pasuljaPasulj skuvajte (ako koristite pasulj bez ljuspi, onda on bude gotov za oko pola sata).
Kada se pasulj skuva, pomoću blendera izblendujte sve sastojke, tako da dobijete penastu smesu....
11. april
Ukusna salata od pasuljaStavljamo pasulj da se kuva, stavljajući sodu u prvu vodu i nakon što provri bacamo je.
Nalivamo čistu i tako vri dok se ne skuva, ali da se ne raskuva.
Kada je skuvan, procedimo ga kroz cediljku....
20. april
Pikantan paprikaš od pasuljaDodaje se brašno i prži se još oko minut. Sipaju se isečen celer i selen.
Začinjava se solju, biberom i alevom paprikom. Meša se i sklanja se sa vatre.
Sipa se zaprška u pasulj i dodaje se 200 ml vrele vode....
09. avgust
Salata od pasulja RopotamoSkuvajte pasulj u posoljenoj vodi. Ispecite, oljustite i isecite paprike. U veliku tepsiju sipajte skuvan pasulj....
15. feb.