Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da se spasemo od izluđujućih gasova nakon konzumiranja pasulja?Kako da se spasemo od izluđujućih gasova nakon konzumiranja pasulja?
28. nov.
1
Važno je da znate kako pravilno da pripremi pasulj, da biste se spasili od dosadnih gasova i eventualne nadutosti stomaka....
Od kojeg grožđa se dobija dobro vinoOd kojeg grožđa se dobija dobro vino
22. jun
Pravljenje dobrog vina nije jednostavan zadatak, jer podrazumeva odabir i ispravnu primenu svih elemenata u procesu njegove proizvodnje - počev od odabira sorte grožđa koja odgovara vrsti vina koja se dobija, preko njegove...
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeTrikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jede
11. okt.
Kako biste izbegli probleme sa konzumiranjem pasulja, možete ga pipremite na sledeći način, prvo potopite pasulj na 10-12 sati, izbacite vodu, operite i oljuštite da se ne stvire gasovi i težina....
Kako da se otarasimo gasova?Kako da se otarasimo gasova?
10. april
Ako znate da često patite od gasova, izbegavajte žvakanje žvake....
Kroketi od pasuljaKroketi od pasulja
18. jun
Krokete od pasulja servraimo sa svežom salatom....
Pljeskavice od pasuljaPljeskavice od pasulja
05. dec.
Skuvajte pasulj (60 min), pa ga izgnječite viljuškom. Hleb prelijte mlekom, dobro ga ocedite, dodajte pasulju i dobro izmešajte....
Humus od pasuljaHumus od pasulja
26. jun
Pasulj se skuva i ocedi se. Pasira se i dodaje se majonez beli luk, isečen na sitno, so, biber i sve se umuti. Luk se iseče na kolutove i zaprži se. Dodaje se sirće i nakon pola minuta se sklanja sa ringle....
Čips od pasuljaČips od pasulja
18. januar
Pecite čips 18-20 minuta ili dok čips od pasulja ne porumeni. Dok je još topao on je mek, ali kad se ohladi bude hrskav. Što više stoji, hrskaviji je....
Predjelo od pasuljaPredjelo od pasulja
23. jun
Paradajz se natapa kratko u paradajz sosu iz konzerve pasulja ili u nekoliko kašika ulja. Nakon toga svi sastojci se pasiraju, ali ne na mnogo sitno, već samo toliko da se zamese sastojci....
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?
27. sep.
Artičoka je gost za našim stolom. Izgleda kao cvet, a zapravo je ukusno i zdravo povrće. Bogata je bioaktivnim supstancama, a njeni ukusni kvaliteti čine je prefinjenim gostom kulinarskih recepata. A u Vijetnamu se...
Domaća janija od pasuljaDomaća janija od pasulja
09. jul
Kada je pasulj gotov, dodajte povrće i 1 ravnu kašičicu soli ili po ukusu. Dodajte i sušeni paradajz, ukoliko ćete ga koristiti. Ostavite vašu janiju od pasulja da se krčka sa povrćem dok se ne skuva....
Trakijska kaša od pasuljaTrakijska kaša od pasulja
09. dec.
Ovaj recept je veoma star iz sela Trud pored Plovdiva u Bugarskoj, a tamo ga obično zovu "kaša od belog pasulja" ili zgnječeni pasulj. 1. Pasulj se prethodno veče potopi u vodu. 2....
Omiljena čorba od pasuljaOmiljena čorba od pasulja
02. nov.
Sa ili bez peršuna, čorba od pasulja je uvek dobrodošla za trpezu! Prijatno!...
Ukusna čorba od pasuljaUkusna čorba od pasulja
28. okt.
Dobro propržite i čim ste gotovi sipajte zapršku u kuvani pasulj i ostavite da kuva još 10-15 minuta, dodajući začine. Vaš pasulj je spreman - poslužite sa ljutom papričicom!...
Pikantne ćuftice od pasuljaPikantne ćuftice od pasulja
10. maj
Promešajte dok se ne dobije pasulj testo. Zagrejte masnoću za prženje. Oblikujte ćuftice vlažnim rukama i ispržite dok ne bude gotovo sa svih strana, Servirajte sa odgovarajućom salatom....
Brza janija od pasuljaBrza janija od pasulja
12. april
Dodajte oceđeni pasulj i začinite začinima po izboru. Kuvajte na umerenoj vatri dok ne bude gotovo. Janiju pospite svežom divljom nanom i servirajte. Brza janija od pasulja je veoma ukusna....
Klasične ćuftice od pasuljaKlasične ćuftice od pasulja
27. maj
Od dobijene smese oformite vlažnim rukama 12 ćuftica od pasulja, koje ispržite sa obe strane dok se ne zarumene u zagrejanom ulju....
Klasična janija od pasuljaKlasična janija od pasulja
30. okt.
Pasulj se natopi 4-5 sati u vodi. Nakon toga se kuva oko 1 sat (dok ne bude gotov). Voda se promeni. Količina tečnosti je u zavisnosti od toga da li želite gušću janiju od pasulja ili ređu kao za čorbu od pasulja....
Bogata salata od pasuljaBogata salata od pasulja
09. sep.
Nakon toga se dodaju isečene paprike i kuvaju se još 15 minuta. Sklanja se sa vatre i dodaju se ostali sastojci - pasulj, grašak, paradajz pire, lovorov list, biber. Stavlja se u tegle i sterilišu se 30 minuta....
Konzervisana salata od pasuljaKonzervisana salata od pasulja
26. sep.
U veoma duboku šerpu sipajte pasulj, dodajte šargarepe, paprike i kisele krastavčiće. Promešajte i dodajte pire od paradajza i paprike....
Najukusnija čorba od pasuljaNajukusnija čorba od pasulja
15. nov.
Ponovo provri i izbacuje se voda. Naliva se voda i treći, poslednji put, i treba da bude na dva prsta od ivice šerpe....
Nesvakidašnji humus od pasuljaNesvakidašnji humus od pasulja
11. april
Pasulj skuvajte (ako koristite pasulj bez ljuspi, onda on bude gotov za oko pola sata). Kada se pasulj skuva, pomoću blendera izblendujte sve sastojke, tako da dobijete penastu smesu....
Ukusna salata od pasuljaUkusna salata od pasulja
20. april
Stavljamo pasulj da se kuva, stavljajući sodu u prvu vodu i nakon što provri bacamo je. Nalivamo čistu i tako vri dok se ne skuva, ali da se ne raskuva. Kada je skuvan, procedimo ga kroz cediljku....
Pikantan paprikaš od pasuljaPikantan paprikaš od pasulja
09. avgust
Dodaje se brašno i prži se još oko minut. Sipaju se isečen celer i selen. Začinjava se solju, biberom i alevom paprikom. Meša se i sklanja se sa vatre. Sipa se zaprška u pasulj i dodaje se 200 ml vrele vode....
Salata od pasulja RopotamoSalata od pasulja Ropotamo
15. feb.
Skuvajte pasulj u posoljenoj vodi. Ispecite, oljustite i isecite paprike. U veliku tepsiju sipajte skuvan pasulj....