Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćufte»Klasične ćuftice od pasulja

Klasične ćuftice od pasulja

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Klasične ćuftice od pasulja1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
4
"Garnirajte ove ukusne ćuftice od pasulja sa krompir ili zelenom salatom. Nek vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • zreo pasulj - 300 g
  • luk - 2 srednje glavice, crni
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 5 - 6 strukova
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 5 kašika
  • ulje - 4 kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pasulj, operite ga dobro, sipajte ga u šerpu, prelijte hladnom vodom, stavite ga na ringlu i deset minuta nakon što provri prospite vodu, prelijte ga ponovo vodom, kuvjate ga na tihoj vatri dok ne omekša dobro i sipajte ga u cediljku, da se ocedi od vode.

Izgnječite pasulj viljuškom, dodajte brašno, jaja, sitno isečen luk i istucan beli luk, začinite solju, alevom paprikom i biberom, sve dobro pomešajte.

Od dobijene smese oformite vlažnim rukama 12 ćuftica od pasulja, koje ispržite sa obe strane dok se ne zarumene u zagrejanom ulju.

Rasporedite po tri ćuftice od pasulja u porciju, pospite ih sitno isečenim peršunom i garnirajte ih sa svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: