Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu.
Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
25. avgust
1
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
10. dec.
Kako da napravimo domaći kravlji sirIzmešano sa kvascem, mleko se pokriva i odstoji tako sat i po vremena, nakon toga se seče čistim oštrim nožem na kvadrate i ostavlja se pokriveno još pola sata....
13. januar
Kako da sačuvamo sveže paprike duže vreme?Da biste ih duže vreme održali svežim, možete ih uviti u čisti beli papir ili da ih poređate u dva reda u gajbama, koje ćete čuvati na hladnom, suvom i tamnom mestu....
17. april
Kako da sačuvamo turšiju duže vreme?Konzumiranjem sveže pripremljenih proizvoda kao što je domaća turšija, zdravstvene koristi su brojne ako jke smatramo probiotičkom hranom....
31. januar
Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?Postoje metode čuvanja pečurki za duže vreme, ali treba biti pažljiv kada se radi o konzerviranju. Čak i da su pečurke jestive, kada ne vodite računa o higijeni kod pripreme, možete da dobijete trovanje od njih....
30. avgust
Kako da sačuvamo sirTako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže.
Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
06. mart
Kako da pripremimo sušeni paradajzMožete s vremena na vreme da otvarate vrata rerne i da ostavite poluotvorena, prvih nekoliko sati nemojte uopšte otvarati....
13. januar
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Pošto dobro varenje počinje sa enzimima u ustima, svu hranu moramo dobro sažvakati. Što duže žvačete hranu, enzimi duže mogu da utiču na nju, kažu stručnjaci za ishranu.
Žvakanje zapravo izlaže većinu hrane enzimima...
03. avgust
Kako da sačuvamo grašak za zimuPasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši i da se čuva duže vreme.
Grašak je veoma koristan izvor proteina, gvožđa i nerastvorljivih vlakana....
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuNakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
17. jul
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kvasac
Bez obzira da li koristite suvi ili sveži kvasac, morate biti sigurni da je i dalje aktivan i da radi. Proces fermentacije je veoma važan!...
02. jul
Kako da napravimo sok od paradajzaSok od paradajza sipajte u tegle. Da bi se sačuvao duže vremena, možete pokriti slojem ulja ili sterilizovati. Vreme sterilizacije je 20-30 minuta za tegle od 1 l....
24. dec.
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeNažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u njima duže vreme....
30. januar
Kako da čuvate sveže začine?Ali kako da naše sveže začine zadržimo svežim duže vreme?
Teglu ili čašu za vodu delimično napunite vodom i stavite krajeve stabljika začinskog bilja u vodu u tegli (isecite mali deo stabljika bilja)....
21. okt.
Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli dužeBrokoli
Brokoli sadrži mnogo korisnih sastojaka i ako ga konzumirate redovno, pomoći će vam da se sačuvate od nekih vrsta raka. On je takođe veoma koristan za mozak i oči.
5....
01. nov.
Evo kojim namirnicama ćete utoliti glad na duže vremeOvsene pahuljice
One vas drže sitim duže vreme, ali samo ako su kvalitetne.
Čia semenke
Namirnica budućnosti koja ima veliku hranljivu vrednost i koja će vas držati sitim duže vreme....
12. jun
Da sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
25. maj
Kako sačuvati cveklu?Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule.
Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
24. nov.
Kako čuvati praziluk duže vreme?Praziluk zauzima značajno mesto među retkim zimskim povrćem koje se jede sveže, jer ima visoku nutritivnu vrednost i prvorazredni je izvor vitamina i mikroelemenata.
Bere se u kasnu jesen, pre prvih zimskih mrazeva....
26. okt.
Kako se konzervira paradajz u teglamaDa bi se uspešno konzervirao paradajz, treba obavezno koristiti svež paradajz, zdrav, sa glatkom površinom bez ikakvih fleka....
02. maj
Sendviči za duže putovanjeZatim ih umotajte u salvetu i providnu foliju za sveže skladištenje.
Sendviči su spremni!
Sendviči za duže putovanje su veoma jednostavni!...
29. jul
Kako da sačuvate avokado svež?Ako ne možete da ga pojedete odmah nakon što ga oljuštite, ali ne znate kako da ga održite svežim duže vreme, onda je ovaj savet samo za vas....
11. okt.
Roze paradajz - šta treba da znamoOsim vlage za vreme cvetanja roze paradajza biljci morate obezbediti povećanu količinu hranjivih materija dodatnim gnojivom....
25. avgust