Bonapeti.rs»Saveti»Kako da sačuvate avokado svež?

Kako da sačuvate avokado svež?

Kako da sačuvate avokado svež?

Ako volite avokado, sigurno znate da ga trebate pojesti što je pre moguće nakon što ga oljuštite. Ako ne možete da ga pojedete odmah nakon što ga oljuštite, ali ne znate kako da ga održite svežim duže vreme, onda je ovaj savet samo za vas. Podelićemo sa vama neke jednostavne i proverene načine da avokado ostane svež duže vreme. A evo koji su to saveti:

1. Prva i jedna od najvažnijih stvari je da ostavite košticu u avokadu. Ovo se radi kako bi se sprečilo da avokado potamni i da bi duže ostao svež. To znači da nakon što isečete avokado, treba da ostavite košticu u delu koji nećete pojesti. Na taj način deo koji je u kontaktu sa košticom ostaje svež. Međutim, prednji deo može brzo da potamni. Morate pokriti taj deo avokada koji nije u kontaktu sa košticom kako biste sprečili da potamni;

2. Metod sa lukom. Ovde treba da isečete 1/4 crvenog luka na velike komade. Postavite ih na dno odgovarajuće posude koju možete dobro zatvoriti. Onda možete da stavite deo avokada koji nećete odmah pojesti. Međutim, treba da postavite avokado tako da koštica bude okrenuta na gore. Zatim zatvorite posudu i stavite je u frižider. Luk ispušta pare koje pomažu avokadu da zadrži svežinu;

3. Metod sa maslinovim uljem. Ako želite da održite svež avokado i sprečite da potamni, možete koristiti maslinovo ulje. Prirodno je, što ni na koji način ne menja aromu i ukus avokada. Možete premazati deo avokada koji nećete koristiti odmah. Zatim ga vratite u posudu koja se dobro zatvara. Maslinovo ulje održava avokado svežim. Štiti ga od oksidacije i sprečava da vazduh dođe u kontakt sa njim;

4. Metod sa sokom od limuna. Za ovaj metod, potrebno je da svoj ostatak avokada poprskate sokom od limuna, tako da će duže ostati svež.

5. Hladna voda. Potopite avokado u hladnu vodu i tako sprečite da dođe u kontakt sa kiseonikom. Međutim, ne bi trebalo da ga držite dugo u vodi.

6. Plastična folija. Folija je najbolji način za čuvanje bilo koje vrste hrane. Sve što treba da uradite je da umotate avokado u foliju i stavite ga u frižider;

7. Izgnječite avokado. Napravite gvakamole i dodajte sok od limuna. Njegova kiselina sprečava oksidaciju avokada.

Zatim možete pripremiti salatu od avokada, namaz od avokada ili sendviče sa avokadom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni