Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko je korisna crna čokoladaUprkos svim koristima, ova visokokalorična namirnica treba da se konzumira u umerenim količinama....
28. jun
Domaća crna čokoladaDomaća čokolada se ostavlja da se stegne na papiru za pečenje, foliji ili kalupu za čokoladu/bombone/led.
Imate pravu domaću crnu čokoladu za čas....
10. april
Zdrava crna čokolada sa maslacem od kokosaStavljamo u frižider na 10-12 sati da se stegne....
10. maj
Da li je slanina korisna?Da bi slanina bila korisna, jedimo je po ovom hladnom vremenu, naravno - umereno i da ne preterujemo....
27. okt.
Da li je preterana konzumacija čokolade opasna?Izaberite kvalitetnu čokoladu
Idite na visokokvalitetne čokolade sa većim sadržajem kakaoa, jer obično sadrže manje šećera i više korisnih jedinjenja....
19. avgust
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeOni tvrde da u većini slučajeva da se to dešava zbog neodgovarajućih atmosferskih uslova u kojima je čuvana čokolada. To se obično dešava kada se čokolada čuva na hladnom mestu....
05. april
Crna čokolada - šta treba da znamoMeđutim, prava crna čokolada, dobijena pre svega od sazrelih zrna kakaa je korisna i zdrava.
A kako se došlo do naziva čokolada, nije skoz jasno....
16. sep.
Da li je kafa bez kofeina korisna?To je zato što zrna od kojih je napravljena imaju veći sadržaj masti od onih u običnoj kafi....
02. dec.
Da li je korisna preterana konzumacija maslina?Sva hrana koja sadrži omega 3 masne kiseline je veoma korisna za zdravlje srca, metabolizam i nervni sistem prema mišljenju nutricionista....
06. nov.
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom, dugotrajnu konzumaciju čokolade, čak posle značajnog debljanja i nemogućnost kontrolisanja unosa čokolade, uprkos pokušajima da se prestane sa njenom...
30. avgust
Da li je kurkuma zaista baš toliko korisna?Kao što većina nas zna, kurkuma je začin jarko žute boje. Ona se veoma mnogo koristi u indijskoj i jugoistočnoj azijskoj kuhinji. Priprema se od korena biljke Curcuma longa i takođe se koristi kao prirodan pigment u prehrabmenoj...
27. jun
Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?Fitinska kiselina, još poznata i kao fitat, je sastavni deo omotača većine orašastih plodova, žitarica i mahunarki i služi kao osnovni oblik čuvanja fosfora u semenkama. Ona se često dodaje antihranljivim materijama zbog...
31. avgust
Da li je bela čokolada korisna?Međutim, isto ne važi i za belu čokoladu, koja je među omiljenim vrstama ovog slatkog iskušenja.
Da li je bela čokolada korisna?...
23. nov.
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Iako kakao zrna u čokoladi često dolaze iz toplih tropskih zemalja, toplota nije najbolji prijatelj čokoladnim štanglama. Ali i hladnoća nije mnogo korisna za njih. Gde onda da držimo čokoladu?...
22. okt.
Da li je kačkavalj koristan?Zbog se masne vrste sireva jakog mirisa i bogatog ukusa, kao što su feta, parmezan i plavi sir, smatraju korisnim. S druge strane, sirevi sa niskim sadržajem masti (18-20%) su definisani kao štetni....
05. januar
Da li je majonez koristan?Osnovna komponenta običnog majoneza je ulje. Sadrži vitamine E, F i beta karoten....
18. maj
Da li je avokado koristan?Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom....
28. okt.
Da li je avokado voće?Dok voće započinje svoj život od cveta biljke i često sadrži semenke, povrće obično uključuje stabla, cvetne pupoljke, korenje ili listove....
25. okt.
Da li je avokado štetan?Takođe je bogat vlaknima, proteinima i korisnim fitohemikalijama.
Avokado se koristi za snižavanje nivoa holesterola u još mnogo loših zdravstvenih stanja....
19. okt.
Da li je margarin kancerogen?Drugo, esencijalne masne kiseline (Essential Fatty Acids) su promenjene i nekad su čak pretvorene u antagonistične sastojke, tj. umesto korisnih, postale su štetne....
27. maj
Da li je želatin štetanOd želatina se obično brave obloge u farmakoliškim kapsulama da bi se njihov sadržaj lakše gutao. Hipromeloza je vegetarijanski kolega želatina, ali je skuplji za proizvodnju....
26. maj
Da li je stevija štetnaStevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
15. maj
1
Da li je toliko zdravo? Kokosovo ulje je štetnije od svinjske mastiTokom poslednjih godina se tendencija da se zdravije hranimo i potraga za večnom mladošću je postala prava manija, koja je omogućila da se pojedine namirnice predstave kao korisnija alternativa namirnicama koje svakodnevno...
18. sep.
Sušeno voće je korisnije od svežegSuve kajsije su bogate provitaminom A i kalijumom, što ih čini korisnim kod srčanih i bubrežnih oboljenja. Takođe su odlično sredstvo za povećanje hemoglobina u krvi....
22. januar
Predjelo od patlidžana od Lije RabinPatlidžan je ukusan i topao i hladan.
Predjelo od patlidžana od Lije Rabin je spremno....
26. jul