Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se i zbog čega se džigerica potapa pre kuvanja?Zatim procedite mlijeko i osušite džigericu papirom. Nakon potapanja, pored toga što će džigerica dobiti mekšu teksturu, postaće i ukusnija.
Kada kupujete ohlađenu džigericu, morate je potopiti u sveže mleko....
10. okt.
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Džigerica u tiganju (Tava Džiger) sa speltomIseckana džigerica se stavlja u vodu na 30 minuta.
Nakon što je bila u vodi, džigerica se ocedi i suši na kućnom papiru 10 minuta.
U duboku posudu stavite belo brašno od spelte....
10. januar
Džigerica u đuvečariDžigerica se seče na parčiće debljine oko 1 cm ili manje. Opere se i stavlja se u glinenu đuvečaru.
Preko nje ređate na šajbne ili lente isečen luk i pečurke (ako su manje mogu i cele, ila ako su velike isecite ih)....
09. sep.
Zbog čega je luk koristan?Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...
08. sep.
Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
14. jul
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Džigerica na roštiljuOperemo dobro džigericu i isečemo na kriške, oko 1 cm debele.
U posudu stavljamo sve sastojke i dodajemo biber, mešamo i pokrivamo poklopcem.
Ostavljamo tako oko 4 sata....
24. jun
Džigerica u svežem mlekuNe pržite je mnogo, da se ne osuši i da teleća džigerica ne postane tvrda kad je ispržena.
Servirajte sa garnirungom po izboru džigericu sa svežim mlekom....
18. nov.
Teleća džigerica u umakuDodati džigericu i nastaviti sa dinstanjem bez dodavanja vode, dakle da se džigerica dinsta u svom sosu na laganoj vatri.
Kada je džigerica napola dinstana dodati vino i paradajz (ili sos od paradajza)....
17. dec.
Jagnjeća džigerica u mlekuJagnjeću džigericu iseći na šnite ili na parčad željene veličine i preliti mlekom da je potpuno prekrije.
Tako pripremljenu džigericu ostaviti u frižideru sat vremena da odstoji....
24. nov.
Svinjska džigerica u folijiU činiju stavite džigericu, začine, kao i malo ulja, pa sve to promešajte da se lepo sjedini.
Aluminijumsku foliju isecite na kocke i u svaku sipajte po 2 kašike džigerice sa ostalim sastojcima....
07. feb.
Guščija džigerica u tiganjuGuščija džigerica de delikates, neverovatno jednostavan za pripremu.
Najvažnije je da kupite kvalitetnu džigericu....
19. dec.
Jagnjeća džigerica u maramiciDžigericu blanširamo u kipućoj vodi, solimo je, sečemo i raspoređujemo u maramicu zajedno sa čenovima belog luka.
Uvijamo je dobro....
13. dec.
Teleća džigerica u rerniPoređajte koamdiće džigerice na dno nauljane tave. Preko rasporedite smesu od začina i povrća i ravnomerno rasporedite....
17. jul
Svinjska džigerica i bubreziU vreloj i posoljenoj vodi blanširamo džigericu i bubrege.
Isečemo ih na zalogaje.
Pžimo ih u maslacu, dodajemo so, poklopimo i ostavljamo da vru 10 minuta....
23. sep.
Svinjska džigerica u pavlaciKada džigerica omekša, dodati razmućenu kiselu pavlaku, izmešati i ostaviti da se krčka još petnaestak minuta na tihoj vatri.
Pirinač obariti i posoliti....
22. avgust
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Svako od nas zna o visokoj hranljivoj vrednosti i mnogim prednostima svežih jabuka, ali malo ljudi zna da jabuke, kada su pečene, nisu ništa manje korisne.
Ovaj metod kulinarske obrade omogućava vam da u voću sačuvate...
23. nov.
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
29. nov.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Hladna letnja supa, nazvana tarator, naše je omiljeno iskušenje za hlađenje tokom vrelih letnjih dana. Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog.
Kao što verovatno znate, tarator...
13. avgust