Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Sveži spanać sa jajimaOčistite spanać, sklonite koreni deo. Operite ga i isecite.
Zagrejte maslac u tiganju. Dodajte spanać i izdinstajte ga dok ne omekša.
Razbijte jaja preko spanaća, na rastojanju jedno od drugog....
25. dec.
Kako da čuvate sveže začine?Sveži peršun, mirođija, celer, korijander, bosiljak i drugo sveže začinsko bilje mogu ostati sveži do 2 nedelje ili duže kada se čuvaju na ovaj način....
21. okt.
Kako da blanširamo spanać?Svež spanać je najkorisniji i posebno pogodan za pripremanje svežih salata;
- Ako ste spanać blanširali sa namerom da ga zamrznete, kada ste ga ostavili da se dobro iscedi, treba da ga stavite u najlon kesice, da ih dobro...
06. mart
Kako da čuvamo testo?Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
22. april
Kako da čuvamo kruške?Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
07. okt.
Kako da čuvamo lubenicuDa biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni. Ako je mesto na kom ih čuvate provetreneo i hladnije, isečene lubenice treba da ostanu sveže od deset do četrnaest dana....
19. avgust
Kako da čuvamo krompir?Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Tako će bez problema izdržati u frižideru 2-3 dana, a ako je zaista svež i do 5 dana....
04. dec.
Kako da čuvamo šargarepeZrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju.
Kako da čuvamo šargarepe u frižideru?
Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
07. mart
Ukusan sveži spanać sa pirinčem i svinjskim mesomZa to vreme operemo spanać, isečemo i dodajemo u luk i šargarepu da se i on dinsta.
Nakon toga dodajemo pirinač i alevu papriku, brašno i meso i mešamo lepo, da se dobije homogena smesa....
30. maj
Kako čuvati svež ruzmarin?Kako onda možete čuvati svež ruzmarin?
Prihvatamo činjenicu da već gajite ruzmarin u svojoj bašti ili u saksiji na balkonu ili na prozoru....
27. april
Kako da sami uzgajate bejbi spanać?A salata sa sveže ubranim bejbi spanaćem iz sopstvene bašte je neuporediva.
Da biste uzgajali bejbi spanać, potrebno vam je seme, mešavina zemlje, velika saksija, nekoliko manjih saksija za sadnice....
14. april
Da li je svež spanać koristan ili štetan?Ako ipak želite da jedete svež spanać, onda je poželjno da birate mlađe listove, tzv. bejbi spanać. Mladi listovi sadrže manje količine oksalne kiseline....
02. april
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusIpak, treba znati da je kiseli kupus koristan, ali ne koliko je to sveži kupus, jer vremenom dragocene i korisne materije potpuno ili delimično nestaju....
20. dec.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da čuvamo avokado?
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
26. feb.
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Riba je proizvod koji možemo bezbedno čuvati u zamrzivaču, ali samo ako smo sigurni da je sveža. Ako ne sumnjate u kvalitet ribe, možete je bezbedno zamrznuti i ostaviti tako do 3 meseca....
01. okt.
Kako da čuvamo sveži bosiljak?Bosiljak je vrlo osetljiva biljka, koja ima tendenciju brzog kvarenja, ako se ne čuva pravilno.
Sveže biljke svih vrsta su vrlo kratkotrajne....
31. jul
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuPoželjno je da se čuvaju na mesu bez sunčeve svetlosti. Preporučuju se potkrovlja.
Domaći sudžuci i krvavice treba da se konzumiraju do dve-tri nedelje od proizvodnje....
10. januar
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeSudžuk i sušena kobasica se čuvaju i u zamrzivaču, dobro uvijene u najlon.
Takođe, u zamrzivaču mogu da se čuvaju i dimljena mesa....
07. dec.
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeFlaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Bolje se čuva učje koje je zatvoreno u staklenim flašama, a ne u plastičnim....
18. mart
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
27. januar
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeOguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana.
Kako pravilno da čuvate šalot luk?
Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
30. nov.