Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaSamo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima.
Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
24. dec.
Haringa usoljena u domaćim uslovimaHaringu ostavite da stoji u rastvoru soli 24 sata.
Izvadite je i dobro ocedite.
Na dno tegli sipajte maslinovo ulje i dobro poređajte usoljenu ribu....
06. avgust
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaPomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore.
Namažite krugove hleba maslacem.
Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove.
Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
21. okt.
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaTesto je proizvod koji se koristi prilikom pečenja kolača i slanih peciva u domaćim uslovima. Ono se prirpema od brašna, sa dodatkom dodatnih sastojaka kao što je voda, kvasac, šećer, so, jaja, maslac, začini itd....
26. maj
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
25. januar
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaDimljenje mesa čuva njegove karakteristike i poboljšava kvalitet ukusa, a veoma je dobar način da se sačuva duže vreme.
Procedura se odvija uz pomoć toplog dima. Pre dimljenja, meso treba da se dobro pripremi, jer sam...
02. jul
Kako da ispečemo domaći hlebDomaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
24. jul
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Kako da čuvamo masline u domaćim uslovima?Ali kada kupimo veću količinu, nameće se pitanje kako da je čuvamo u domaćim uslovima.
Odgovor zavisi od toga da li je reč o svežim plodovima, bukvalno ubranim sa drveta, ili o obrađenim....
13. april
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Ako volite dimljenu ribu, možete je pripremiti kod kuće i biće još ukusnija od one iz prodavnice. Pre nego što dimite ribu, treba da je usolite.
Na kilogram ribe se dodaje 100 grama soli, riba se pritisne težinom i ostavi...
30. sep.
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaEkolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. Svaka nedestilovana voda sadrži razne primese kao što su: fosfati, hloridi, sulfati...
29. mart
Najukusniji grčki Giros u domaćim uslovimaGiros se sprema sasvim jednostavno i brzo, tako da već sada naučite kako se to radi u kućnim uslovima....
21. maj
Sitni sir (vurda) u domaćim uslovimaSamo ko nije probao ne zna da on može da bude napravljen veoma lako i brzo u domaćim uslovima. Nema ništa ukusnije od domaće napravljenog sitnog sira. Zato evo vam nekoliko predloga kako da vurdu napravite sami....
31. mart
Kako da pripremimo domaće grisine?Svi volimo slane grickalice koje možemo da jedemo i ispred televizora, gledajući omiljenu emisiju, ili samo da grickamo različite krekere, grisine.
Zbog toga smo danas odlučili da vam ponudimo neverovatno lak i ukusan...
13. jul
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaSušenje voća u domaćim uslovima
Cilj sušenja je da se smanji količina vode kroz zagrevanje i na taj način da se spreči razvoj bakterija koje uništavaju hranu.
Potrebno nam je zrelo i zdravo voće....
27. mart
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuPrilikom spremanja i čuvanja sudžuka, krvavica i generalno mesa u domaćim uslovima potrebno je poštovati niz pravila. To je zbog činjenice da domaće spremljeno meso nema dugačak rok trajanja, kao ono iz prodavnice....
10. januar
Kako da napravite domaći sok i sirupPredlažemo vam po jedan recept za sirup i domaći gusti sok - lako i brzo se prave. Šećer u oba predloga može varirati u zavisnosti od vašeg ukusa....
23. januar
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda.
Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
03. jun
Kako da sami napravite domaći sušeni lukLuk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
17. okt.
KliceAko još ne znate, možete da gajite različite klice i to sasvim lako u domaćim uslovima. Sveže klice se konzumiraju u svežoj salati, koja može da nas snabdi energijom za ceo dan....
14. jul
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj