Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće vinsko sirćeSirće koje ste dobili nakon tog vremena procedite i koristite za dodavanje salatama i jelima....
14. okt.
Uspešan recept za jabukovo sirćeJabuke operite, očistite od drške i ako ima trulog dela očistite. Isecite na male komade i stavite u odgovarajuću posudu.
Prelijte pripremljenim sirupom od vode i šećera na vatri, dok se ne rastopi. Promešajte i stavite...
06. sep.
Jabukovo sirćeOstavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri.
Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
02. sep.
Jabukovo sirćeDosta marinada se pravi uz pomoć jabukovog i vinskog sirćeta. razlika je u tome što je jabukovo sirće nešto slađe....
25. avgust
Prirodno jabukovo sirćeKoristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
18. dec.
Domaće jabukovo sirćeNakon 10 dana se formira i talog, ponovo se procedi i to je vaše domaće jabukovo sirće.
Ako ga ostavite godinu dana, izbistriće se, ali ko će da čeka toliko....
04. okt.
Aromatično domaće jabukovo sirćeUkoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
12. avgust
Pravo domaće jabukovo sirćeOna se može koristit prilikom sledeće prirpeme jabukovog sirćeta.
Sa gotovom gljivom proces se značajno ubrzava. Druga važna stvar je da je jabukovo sirće još mutno....
29. jul
1
Napravimo jabukovo sirćeKašika jabukovog sirćeta se preporučuje kod simptoma kao što su mučnina, povraćanje, grčevi u stomaku ili proliv. Takođe, jabukovo sirće je odlično kozmetičko sredstvo....
10. jun
Domaće jabukovo sirće bez konzervansaZa dobro domaće sirće su potrebne zrele jabuke neke slatke sorte. Potrebno je da ih operete, isečete na srednje komade i uklonite drške. Unutrašnjost sa semenkama treba da ostane....
24. jun
Moje uspešno domaće jabukovo sirćeJabukovo sirće ima antibakterijska svojstva, jača imunitet, sa uz to i skida kilograme. Tokom zime, ako vas boli grlo, pomešajte 1/4 šolje jabukovog sirćeta i istu količinu meda....
12. dec.
Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaDomaće sirće se koristi za pravljenje različitih vrsta turšija....
09. maj
Šta sadrži jabukovo sirće?Jabukovo sirće se koristi kao začin, ali u isto vreme i kao sredstvo za negu lepote i zdravlja.
U odnosu efekata na zdravlje, koristi od jabukovog sirćeta su ogromne....
24. april
Obična salamura za turšijuPomešajte sve sastojke za salamuru i mešajte dok se sve potpuno ne rastvori.
Ovako pripremljenom salamurom prelijte povrće pripremljeno za turšiju, a tečnost treba da ga prekrije....
23. sep.
Pravljenje domaćeg jabukovog sirćetaDomaće jabukovo sirće je prirodni proizvod koji se lako pravi, a pritom ima neverovatna lekovita i hranljiva svojstva. Može se koristiti za salate i razna jela, a može poslužiti i kao konzervans za turšiju....
25. feb.
Kod osteofita - 2 jaja i jabukovo sirće čine čuda!Biće vam potrebno samo tri sastojka: 2 sveža domaća ili biokokošija jaja, 100 ml salicilnog alkohola (iz apoteke) i prirodno jabukovo sirće (poželjno je da bude kvalitetno domaće ili bio)....
29. januar
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćejabukovo sirće može pomoći i kod ulanjanja akni, crvenila i bubuljica....
27. jun
Ukusna turšija u buretuPogledajte i zašto turšija pobeli, kada se zaustavlja kiseljenje turšije i koliko soli se stavlja u turšiju....
23. sep.
Parena turšija u teglamaPrelijte poređanu turšiju ohlađenom salamurom, zatvorite i sterilišite tegle 15 minuta nakon što voda proključa.
Probajte i ovu parenu turšiju od crvene paprike i saznajte kako da napravite salamuru za turšiju....
18. sep.
Slana turšija u buretuNakon 3-4 dana, turšiju treba pretakati crevom. Prvih nekoliko dana pretočite je jedanput na dan, a nakon 1 nedelje možete je pretakati u nekoliko dana jednom....
11. avgust
Seoska turšija u buretuNa dno bureta se sipa so i lepo se pokvasi sirćetom. Prvo se stavlja šargarepa, ako je sitna ne seče se, a ako je krupnija seče se na dva dela. Karfiol se deli na velike ružice i dodaje u šargarepu u buretu.
Sledeći je...
16. avgust
1
Brza turšija u buretuOperite i isecite povrće za našu domaću turšiju.
U velikoj posudi (kofi) pomešajte vodu, so, šećer, sirće i natrijum benzoat.
Benzoat se sporije rastvara, mogu ostati male grudvice....
04. sep.
Mešana Turšija u TeglamaPovrće dobro operemo i šargarepu isečemo na kolutove, a sve ostalo na sitno.
Mešamo ih u velikom kontejneru, promešamo i punimo u tegle.
Stavljamo sve začine u teglu, prelijemo ključalom vodom, zatvorimo i okrećemo...
26. dec.