Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Ako volite da eksperimentišete sa različitim vrstama supa ili čorbi, preporučujemo vam da probate sledeće:
- čorba sa ćufticama;
- supa od pečuraka;
- čorba od spanaća;
- paradajz čorba;
- čorba od zeca...
05. avgust
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
01. april
Koliko vremena se pasterizuje domaća pašteta?Toliko vremena kuvajte domaću paštetu.
Pasterizovana domaća pašteta čuva se na hladnom i tamnom mestu, rok trajanja je prilično dug kad se zatvori na ovaj način....
25. mart
Pečurke u maslacuPečurke, dok su cele, stavite u cediljku i operite pod mlazom vode. Nemojte ih nikako ostavljati da budu u vodi kada ih perete. ocedite ih dobro.
U tiganju rastopite maslac i stavite pečurke....
12. okt.
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluEvo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
08. april
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeZamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja....
15. jun
Pirinač, pečurke i povrćeLuk iseći sitno, šargarepu, papriku i tikvicu na kockice, masline na kolutove, a pečurke na krupnije komade.
Na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti krupno secene šampinjone da porumene....
26. feb.
Marinirane pečurke i šargarepeZa sve one koji ne vole previše kiselo, onda preporučujemo da se pečurke i šargarepe ocede od marinade i onda operu čistom vodom, pre nego što se stave u maslinovo ulje.
Prijatno!...
25. maj
Aromatične pečurke u maslacuPospite je preko gotovih pečurki u maslacu.
Poslužite vaše aromatične pečurke u maslacu odmah....
25. jun
Pečurke sa pirinčemPrelijte jelo vodom od pečuraka (približno oko 3 šolje vruće vode), posolite, pa ostavite da se sve kuva na tihoj vatri.
Kada pečurke sa pirinčem budu gotove, posipajte ih biberom i poslužite sa kriškom limuna....
23. april
Pečurke na griluUklonite drške pečuraka i operite šešire i osušite. Na rešetku grila poređajte pečurke i pecite oko 3 minuta, pa ih okrenite.
U svaku pečurku stavite mlo himalajske soli i mali komadić maslaca....
30. maj
Pečurke na maslacuZagrejte maslac i ulje u dubokom tiganju s poklopcem, sipajte pečurke, promešajte i ostavite da se dinstaju pod poklopcem. S vremena na vreme mešajte.
Nakon desetak minuta dodajte začine i beli luk....
29. maj
Pečurke sa bulguromPečurke očistite i naseckajte na sitno. Propržite ih u ulju i maslacu.
Kada su pečurke gotove, dodajte narendanu šargarepu, na sitno naseckani peršun i beli luk i dodajte začine ih po ukusu....
29. sep.
Pečurke sa čedromPečurke se poređaju u vatrostalnu posudu namazanu maslacem. Pomešaju se pašteta, beli luk i prezle.
Svaka pečurka se puni smesom i posipa se narendanim sirom....
22. sep.
Dinstane šumske pečurke u tiganjuDodajte sitno seckani crni luk i pečurke, promešajte i ostavite da se dinstaju ispod poklopca, povremeno mešajući.
Posle 10-ak minuta dodajte izgnječene čenove belog luka, posolite i pobiberite po ukusu....
04. jul
Punjena jaja pečurke u traviOva jaja najlepše izgledaju ako se serviraju "u travi" koja se po sopstvenoj ideji može imitirati raznim povrćem (kao na slici)....
05. maj
1
Pečurke u maslacu i pirinčuOperemo i isečemo pečurke. Dinstamo ih u maslacu, dodajemo so i vegetu.
Kad se dobro zaprži dodajemo pirinač dugog zrna i 900 ml vode.
Kad se skuva dodajemo soja sos....
11. okt.
Pečurke u maslacu na tiganjuPečurke se operu i usitne.
Dinstaju se u masnoći dok se s vremena na vreme mešaju, da se ne zalepe ili ne zagore.
Na kraju se začinjavaju aromatičnim začinima....
21. sep.
Dinstane pečurke na pirinčuStaviti mast u tiganj da se rastopi. Iseći mladi luk i staviti u mast.
Pečurke očistiti i iseći. Iseći slaninu.
Staviti pirinač sa dve šolje vode da se kuva. Mešati s vremena na vreme i poklopiti šerpu....
29. januar