Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Ako i vi volite škampe, preporučujemo da probate neke od ovih recepata: - škampi na tiganju; - testenina sa škampima; - škampi sa pirinčem....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampi
15. avgust
Kako da jedemo škampe Škampi se jedu rukama ili viljuškom za morske plodove, sa tri zuba i kratkom drškom - u zavisnosti od načina serviranja....
Kako se jedu škampi?Kako se jedu škampi?
03. maj
Uvek možete da se odlučite da jedete škampe uz pomoć pribora za jelo. Ako je tako, prvo odsecite glavu i rep....
Škampi u sosu ČimičuriŠkampi u sosu Čimičuri
05. mart
Kada su škampi na tiganju gotovi, ostavite ih da se blago ohlade, samo toliko da vas ne peče dok ih ljuštite. Stavite u male elegantne tanjira po 4-5 oljuštenih škampa, ako su mali, može i više....
Škampi u kokosovom mlekuŠkampi u kokosovom mleku
21. jun
Kada se maslac zagreje, dodajte mleveni beli luk i pržite oko minut. Važno je da beli luk ne izgori – ne sme da porumeni. Ako se to dogodi, jelo će biti gorko! Sada pržite škampe....
Blanširani škampi u rerniBlanširani škampi u rerni
04. mart
Servirajte blanširane škampe u rerni sa čašom dobrog vina!...
Tigrasti škampi u maslacuTigrasti škampi u maslacu
08. jul
Tigraste škampe, ako su zamrznuti, ostavite da se odmrznu. U dubokom tiganju istopite maslac i ubacite potpuno razmrznute škampe. Posolite sasvim malo, dodajte biber i zgnječeni beli luk. Dodajte belo vino....
Škampi iz tiganjaŠkampi iz tiganja
18. avgust
Škampi se pripremaju veoma brzo, nakon sedam minuta ih možete skinuti sa ringle, da dobro upiju beli luk. Ja ih mešam malo više. Posipaju se iseckanom mirođijom. Servira se sa čašom Šardonea!...
Škampi na žaruŠkampi na žaru
07. sep.
Škampe ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta, pa ih povremeno okretati. Štapiće za ražnjiće namazati maslinovim uljem i nanizati redom škampe i čeri paradajz....
Škampi sa tikvicamaŠkampi sa tikvicama
16. nov.
Škampi mogu da se spremaju u omotačima, ali pro kuvanju kod kuće oljuštim ih da ne bih pri jelu progutala neki ostatak peska, a strašno je kad su masni sa sosom, polepe se po rukama....
Škampi sa testeninomŠkampi sa testeninom
25. januar
Prijatno uz škampe sa testeninom!...
Škampi sa limunomŠkampi sa limunom
28. dec.
Treba da se mešaju i okreću često. Oko minut pre nego što se sklone sa ringle u škampe se dodaju sok od dva limuna i isečen peršun. Sve se meša. Škampi sa limunom su gotovi....
Škampi sa pivomŠkampi sa pivom
19. jul
Poslužimo škampe u pivu dok su još topli....
Škampi sa đumbiromŠkampi sa đumbirom
13. jul
Pošto je ovu veličinu škampa teško pronaći sveže ili ohlađene, kupujem ih zamrznute i ostavljam da se odmrzavaju obavezno u frižideru, a ne na sobnoj temperaturi....
Škampi u slatko-kiselom sosuŠkampi u slatko-kiselom sosu
30. dec.
Poređajte škampe u odgovarajući tanjir. Prelijte ih obilno sosom i ostavite oko 5-6 minuta da upiju sos pre konzumacije. Prijatno!...
Kraljevski škampi u vok tiganjuKraljevski škampi u vok tiganju
25. avgust
Vratite ih i kuvajte škampe na tiganju oko 30 sekundi. Kraljevski škampi u vok tiganju se spremaju jednostavno i brzo....
Flambirani škampi sa uzomFlambirani škampi sa uzom
22. okt.
Izaberite krupnije škampe ili repove škamša takozvane izi-pil (koje se bele). Morski plodovi se marinuju prethodno u frižideru sa maslinovim ulje, biberom i solju po ukusu....
Škampi sa belim lukomŠkampi sa belim lukom
05. januar
Pojačajte vatru na srednje jaku i dodajte škampe, začinite solju i biberom. Kuvajte uz često mešanje oko 2-4 minuta. Dodajte maslac i promešajte. Dodajte limunov sok i polovinu naseckanog peršuna....
Škampi na grčki načinŠkampi na grčki način
28. avgust
Kada luk omekša, dodajte škampe, so, biber, ljutu alevu papriku i dinstajte nekoliko minuta dok voda ne ispari. Izvadite beli luk. Dodajte belo vino i čim vino ispari, dodajte paradajz, paradajz sok, origano....
Pohovani škampi sa pivomPohovani škampi sa pivom
07. jul
Na ringlu stavite tiganj sa ulje i sačekajte da se zagreje. Sve škampe pojedinačno umočite u testo i pržite dok ne porumene. Ocedite ih na ubrusu i poslužite ih tople, garnirane sa kriškom limuna....
Flambirani škampi sa konjakomFlambirani škampi sa konjakom
09. jul
Čim puste aromu stavite i škampe u tiganj i pojačajte vatru. 3. Kada plodovi mora promene boju od sivkaste do crvenkaste sa obe strane, odmah smanjite vatru i sipajte konjak. Flambirajte, oprezno, da se ne opečete....
Škampi na provansalski načinŠkampi na provansalski način
02. dec.
Dodajemo škampe i čim se malo zarpže dodajemo vino i sos od paradajza sa pasatom i malo bosiljka i peršuna. Kuvamo dok škampi ne porumene sa svih strana - oko 8-10 minuta i dok se sos ne skuva....
Škampi na sicilijanski načinŠkampi na sicilijanski način
02. nov.
Kada se maslac zagreje stavljam škampe u tiganj, jedan do drugog, ne prekrivam ih, da se zarumene sa obe strane jedan minuta, nakon toga dodajem rakiju grapu (ili drugi jak alkohol) upaljenim štapićem dodirujem tečnost u...