Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?
24. januar
Osećate se kao zatrpani i pitate se šta da radite da vam ostane kuhinja čista kada spremate? Jednostavno je. Promenite navike, a evo i kako: 1. Počnite dan ranije Neojte ostavljati sudove i kuhinju neočišćenu....
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi saganaki iz moje kuhinje
07. nov.
Škampi su odmrznuti - blanširani. U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
Mlečna pita iz moje kuhinjeMlečna pita iz moje kuhinje
17. okt.
Rerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
Mokri kolač iz turske kuhinjeMokri kolač iz turske kuhinje
11. feb.
Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeRižoto milaneze iz moje kuhinje
22. dec.
Izvor: Italijanska kuhinja. Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
Krem brule iz moje kuhinjeKrem brule iz moje kuhinje
16. dec.
Izvor Francuska kuhinja. Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeMilibrot kiflice iz moje kuhinje
22. januar
Rerna - 160-170 stepeni Ravan pleh, obložen papirom za pečenje. Radite mikserom! POČETAK: Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
Pileća supa iz moje kuhinjePileća supa iz moje kuhinje
08. sep.
Pileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka. Preliva se sa malo maslinovog...
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeBrioš – Brioshes iz moje kuhinje
06. jul
Radi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine. U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
Korzikanska kuhinjaKorzikanska kuhinja
17. avgust
Jela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji​ Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Gurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu. Kod nas je ljubitelja ovakve kuhinje svakog dana sve više....
Božični Lincer keksići iz moje kuhinjeBožični Lincer keksići iz moje kuhinje
26. avgust
Rerna - 170 stepeni; Pljosnati plehovi obloženi papirom za pečenje; Modle za sečenje figurica; Radila sam sa mikserom. U posudi se pomešaju brašno, cimet, so, bademovo brašno. U posudi miksera se umuti maslac sa...
Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinjeŠekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinje
07. jun
Skuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo. U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača. Dodajte griz zajedno sa vanilin šećerom i praškom za...
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinjeKačamak sa sirom iz bugarske kuhinje
12. jun
Rastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem. Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući...
Najpopularnija jela turske kuhinjeNajpopularnija jela turske kuhinje
22. jun
Druga neverovatna jela iz turske kuhinje su pide (turska verzija pice), ašure, lokma i ćuftice....
Najpopularnije iz grčke kuhinjeNajpopularnije iz grčke kuhinje
04. dec.
/undefined Grčka kuhinja je mešavina mediteranske i balkanske kuhinje. Upravo u Grčkoj se pojavila prva kulinarska knjiga još pre 330 godina pre nove ere....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Namirnice koje čiste organizamNamirnice koje čiste organizam
22. nov.
Ovo aktivira probavne sokove i čisti telo. 4. Tropsko voće. Bogato je digestivnim enzimima. Ananas i papaja su voće koje najjače pročišćuje organizam....
Baklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinjeBaklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinje
17. dec.
Počnite sa sirupom - pomešajte vodu sa šećerom i stavite na vatru da provri. Nakon što provri, kuvajte 5 minuta i dodajte vanilu, mešajte i skinite sa vatre, ostavite sa se potpuno ohladi. U posudi umutite jaja sa šećerom...
Slatka torta od spanaća iz turske kuhinjeSlatka torta od spanaća iz turske kuhinje
12. mart
Ukrasite slatku tortu od spanaća iz turske kuhinje po želji. Ja sam ukrasila narom tortu od spanaća....
Sutlijaš na portugalski način iz moje kuhinjeSutlijaš na portugalski način iz moje kuhinje
22. mart
Pirinač i štapić cimeta stavite u šerpu sa debelim dnom i prelijte hladnom vodom. Ostavite na jakoj vatri dok ne provri i nakon toga smanjite temepraturu da se krčka oko 18 maksimum 20 minuta. Ako je još uvek ostalo vode...
Cake za zgušnjavanje sosevaCake za zgušnjavanje soseva
21. dec.
Sosevi su jedan sjajan dodatak u skoro svako jelo. Međutim, koliko god da su jednostavni, ne uspevaju uvek. Najčešći problem - postaju previše retki. Međutim, nemojte se uznemiravati, zato što to nije razlog da bacimo sosa...
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u Severnoj Francuskoj
11. okt.
Tehnike i saveti iz kuhinje Severne Francuske Francuske palačinke One se pripremaju prema dva recepta....