Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mesni ventilatorMesni ventilator
20. feb.
Pri kraju pečenja sklonite foliju, da se meso zapeče. Odgovarajući prilog: sos od pečuraka i pikantan krompir....
Neprocenjivi saveti za pečenje u rerni sa ventilatoromNeprocenjivi saveti za pečenje u rerni sa ventilatorom
18. okt.
Kod korišćenja rerni sa ventilatorom, treba da se vodi računa o nekim pravilima. Na primer, kada pripremate kolače, koji se peku na tihoj vatri i treba im više vremena, dobro je da ne koristite ventilator....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Oni se koriste za razne marinade za meso, a u isto vreme im daju ukus i pomažu da meso bude sočno i mekano. Alkohol ili, tačnije, rakija, koristi se za lakše spremanje žilavog mesa....
Pica-ventilator od hlebaPica-ventilator od hleba
13. feb.
Poređajte ih u pleh u obliku ventilatora. Isecite sireve i šunku na parčiće, patlidžan i paradajz na kolutove, maslinke - na polovine. Stavite sastojke između parčića hleba, kako su poređani....
Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)
18. januar
Rerna - na 180 stepeni; Keramička posuda oko 28/20 cm. Krompir oljuštiti i naseći na velike kocke....
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
Pored toga, u njoj ima i korisnih materija poput nekih glikozida koji zagrevanjem lako prelaze u šolju čaja od mirođije. Mirođija je korisna zahvaljujući svom bogatom hemijskom sastavu....
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno je od pčelinjeg voska i koristi se za skladištenje meda koji je u svom najčistijem i sirovom obliku. Saće ima mnogo koristi za ljudsko zdravlje....
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?
09. april
U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?
05. okt.
U većini recepata možete koristiti i sodu, i prašak za pecivo, tako da je izbor individualan....
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikeKako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnike
26. mart
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, treba da obratite pažlju na vrstu makarone koju ćete koristii za pripremu....
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
mesom mladih životinja i ptica poput: pečene jagnjetine, jagnjećeg bataka na mađarski način, jagnjeće punjene plećke, mlečnog đuveča, svih vrsta kebaba od mladog telećeg mesa, jagnjeće sarme, punjenih šardena, karfiola u rerni...
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?
18. avgust
Koristi koje sve ove materije zajedno nose za organizam, zaista je teško da se precene....
Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?
16. nov.
Izgubiti višak kilograma je težnja mnogih ljudi. Kada je u pitanju rastanak sa značajnom količinom viška mase, na koži se javljaju vidljive promene. Opušta se jer postaje suvišna nakon što otopi masnoću koju je održavala...
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?
09. okt.
Takođe napitak od listova ribizle je diuretik, pa se koristi za uklanjanje toksina. Za lečenje gihta i reume koriste se infuzije od kojih se spremaju tečnosti za lekovite kupke kod kožnih oboljenja i osipa....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Koristi se za začinjavanje ribe, omleta, jela od mlevenog mesa i kobasica....
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Kada mogu da se koriste lanena jaja? Možete da koristite ovu vrstu veganski jaja kada pečete keksiće, mafine, pogače, palačinke i dr. Lanena jaja mogu da se koriste u mnogo različitih recepata....
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
Sušenje plodova limete vrši se kuvanjem u slanoj vodi 5 minuta, a zatim sušenjem na suncu, u rerni ili u dehidratoru. Plodovi se suše dok kožica ne potamni i dok plod ne očvrsne....
Za i protiv rerneZa i protiv rerne
21. feb.
Ventilator za šporet - za veću uštedu energije i brzinu spremanja, većina ljudi investira u šporete sa već ugrađenim ventilatorom, što predstavlja i način spremanja koji podrazumeva cirkulisanje vrućeg vazduha u rerni....
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
Ukoliko koristite marinadu samo od vode i sirćeta, bilo bi dobro da voda bude malo iznad sobne temperature i da se dobro meša kako bi se sirće rastvorilo. Zečije meso se stavlja u marinadu na 24 sata....
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeKako se prave šnicle u rerni - vodič za početnike
01. april
Odgovarajući garnirung za šnicle u rerni su sveže salate od povrća....
Šta je šarlan i kako se koristi?Šta je šarlan i kako se koristi?
08. dec.
Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi. Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?
02. jun
Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer....