Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da izaberemo šporet?Kako da izaberemo šporet?
22. mart
Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Kako da izaberemo lubenicu Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
Karfiol u slaniniKarfiol u slanini
05. januar
Ovom smesom puniti karfiol - one šupljine do stabljike. Zaviti karfiol u lente slanine. Peći 30 minuta na 230 stepeni C. Služiti toplo....
Karfiol u rerniKarfiol u rerni
29. april
Podelite glavicu karfiola na ružice srednje veličine. Skuvajte karfiol u posoljenoj vodi. Blendirajte kriške hleba, zajedno sa origanom i parmezanom, da dobijete mrve....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaKako da izaberemo mašinu za pranje sudova
13. dec.
Nakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Karfiol Svojim izdašnim mesom i laganim ukusom idealan je za trpezu tokom jeseni i zime. Ostaje samo da ga izaberemo, tako da maksimalno iskoristimo njegove kvalitete ukusa....
Karfiol u bešamel sosuKarfiol u bešamel sosu
14. april
Karfiol se blanšira otprilike 2-3 minute, stavlja se u vatrostalnu posudu, zaliva se pripremljenim bešamel sosom, na njega se stavlja topljeni sir, biber i izrendani kačkavalj....
Karfiol u crvenom sosuKarfiol u crvenom sosu
18. dec.
Obariti karfiol. U tiganj narendati paradajz i beli luk, dodati peršun, kim i papriku i ulje. Propržiti dok se sve lepo ne zgusne. Dodati karfiol i kuvati 20 minuta....
Zapečen karfiol i šargarepaZapečen karfiol i šargarepa
16. avgust
Karfiol i šargarepu očistiti i oprati. Karfiol podeliti na cvetiće, a šargarepu iseći na krugove. Vodu sipati u šerpu srednje veličine, pa ostaviti da provri....
Veganski karfiol u rerniVeganski karfiol u rerni
10. nov.
Prepolovite čen belog luka i dodajte u karfiol. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite karfiol u rerni na 180 stepeni oko 20-30 minuta dok ne omekša....
Ceo karfiol u rerniCeo karfiol u rerni
31. mart
Ceo karfiol u rerni - ispada neodoljivo dobro i ukusno!...
Karfiol za zimuKarfiol za zimu
02. feb.
Nalijte sa tečnost preko karfiola. Ostavite da odstoji. Nakon tri nedelje karfiol za zimu se može konzumirati....
Karfiol sa sirevimaKarfiol sa sirevima
30. april
Iskidajte karfiol na ružice veličine po vašoj želji. Stavite ga u vrelu posoljenu vodu 7 minuta i nakon toga ga dobro ocedite. U šerpu sipajte pavlaku i mleko i ugrejte na umereoj-slaboj vatri....
Karfiol sa siromKarfiol sa sirom
17. nov.
Sipajte preliv preko karfiola. Pecite 15-20 minuta u umerenoj rerni dok ne dobije zlatastu boju....
Koju kafu da izaberemo?Koju kafu da izaberemo?
11. okt.
Hmmm, da li ste ikada otvorili oči ujutru i jedva čekali da samo ponjušite šoljicu mirisne, aromatične kafe i da je pijuckate sa oduševljenjem... Odličan početak dana! Međutim, vaš dan može početi i strašno ako ste...
Karfiol u slatko-kiselom sosuKarfiol u slatko-kiselom sosu
26. nov.
Kada servirate stavite u tanjir ružice karfiola, blago posolite, pospite biberom i sa dve kašike maslinovog ulja. Odozgo izdašno prelijte sosom. Po želji ukrasite karfiol u slatko-kiselom sosu sa zelenišem....
Karfiol u rerni sa prezlamaKarfiol u rerni sa prezlama
29. nov.
Na svakih 15 minuta promešajte karfiol u rerni....
Karfiol i pančeta sa jajimaKarfiol i pančeta sa jajima
18. okt.
Staviti vodu da proključa u šerpi i dodati očišćeni karfiol. Kuvati petnaest minuta. Procediti karfiol i ostaviti da se ohladi. Podeliti karfiol na male cvetiće. Staviti maslac na tiganj da se otopi....
Karfiol i šargarepa u rerniKarfiol i šargarepa u rerni
01. jul
Karfiol sa šargarepom u rerni je mnogo ukusan....
Karfiol u sosu iz rerneKarfiol u sosu iz rerne
05. mart
Karfiol očistite, podelite na ružice i stavite u posoljenu vodu da se kuvaju. Izvadite ih i poređajte u vatrostalnu posudu, koju ste prethodno nauljali....
Karfiol sa belim sosomKarfiol sa belim sosom
20. april
Iskidajte karfiol na ružice i skuvajte u posoljenoj vodi. Ocedite. Ugrejte masnoću i propržite brašno. Uz neprestnao mešanje žicom dodajte vodu iz karfiola i napravite sos željene gustine....