Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Karfiol i šargarepa u rerni

Karfiol i šargarepa u rerni

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11320394
Karfiol i šargarepa u rerni
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Nešto ukusno i zdravo - pečene šargarepe i karfiol, servirani sa ukusnim sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1/4 komada
  • šaragrepa - 1 komad
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • začin od povrća
  • kurkuma - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Podelite karfiol na ružice. Svaku ružicu isecite na polovinu.

2. Šargarepu isecite na krugove.

3. Uzmite jednu šerpu i naspite je do polovine vodom. Stavite na ringlu da provri.

4. Kada je voda provrela, ubacite u nju šargarepe i karfiol, da ih blanširate minut. Izvadite ih i ocedite ih.

5. Spremite veliku i plitku posudu za pečenje. Poređajte u nju povrće.

6. Začinite ih sa malo soli i bibera, sipajte maslinovo ulje i pospite prstohvatom kurkume i pikantinom od povrća. (Ako nemate takav začin, možete da namrvite jedan bujon od povrća.)

7. Pecite povrće na srednjoj rešetku u rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

8. Servirajte toplo. Za garniranje sam dodala sos od belog luka.

Karfiol sa šargarepom u rerni je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: