Način pripreme
1. Podelite karfiol na ružice. Svaku ružicu isecite na polovinu.
2. Šargarepu isecite na krugove.
3. Uzmite jednu šerpu i naspite je do polovine vodom. Stavite na ringlu da provri.
4. Kada je voda provrela, ubacite u nju šargarepe i karfiol, da ih blanširate minut. Izvadite ih i ocedite ih.
5. Spremite veliku i plitku posudu za pečenje. Poređajte u nju povrće.
6. Začinite ih sa malo soli i bibera, sipajte maslinovo ulje i pospite prstohvatom kurkume i pikantinom od povrća. (Ako nemate takav začin, možete da namrvite jedan bujon od povrća.)
7. Pecite povrće na srednjoj rešetku u rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
8. Servirajte toplo. Za garniranje sam dodala sos od belog luka.
Karfiol sa šargarepom u rerni je mnogo ukusan.