Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako pravilno oprati sveže začine?Da li treba da perete sveže začine
Većina ljudi koji imaju baštu u kojoj uzgajaju začine su sigurni: najukusniji plodovi su oni koje jedemo sa grane, a zeleni začini direktno sa stabljike....
26. okt.
Kako čuvati svež ruzmarin?Kako onda možete čuvati svež ruzmarin?
Prihvatamo činjenicu da već gajite ruzmarin u svojoj bašti ili u saksiji na balkonu ili na prozoru....
27. april
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Riba je proizvod koji možemo bezbedno čuvati u zamrzivaču, ali samo ako smo sigurni da je sveža. Ako ne sumnjate u kvalitet ribe, možete je bezbedno zamrznuti i ostaviti tako do 3 meseca....
01. okt.
Kako pravilno da kombinujemo začineZačini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun.
Origano
Origano je začin kog skoro svako meso voli....
06. jul
Kako da čuvate sok od limete?Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana....
29. nov.
Kako da čuvamo krompir?Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
16. dec.
Kako da čuvamo testo?Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
22. april
Kako da čuvamo kruške?Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
07. okt.
Kako da čuvamo lubenicuIsto kao i većina drugog voća, lubenice, nakon što ih jednom isečete, ne ostaju veoma dugo sveže. Možete držati lubenicu u frižideru za kratkotrajno čuvanje.
Kako da čuvate lubenicu
1....
19. avgust
Kako da čuvamo šargarepeŠargarepe su povrće jakog ukusa, korisne su, trajne i dobre za čuvanje....
07. mart
Kako da čuvamo brokoli?Tako će bez problema izdržati u frižideru 2-3 dana, a ako je zaista svež i do 5 dana....
04. dec.
Kako da uzgajamo začine u saksijiTreba dobro da razmislite koje začine ćete uzgajati, da li ćete sušiti neke od njih ili ćete ih koristiti u svežem stanju....
24. jun
Kako da čuvate sušene začineSkladištenje začina treba da bude dalje od bilo kakvih direktnih izvora toplote. Dobro mesto za čuvanje u mraku i dalje od toplote održaće vaše začine suvim.
Budite pažljivi kada dodajete začine u jela....
23. jun
Kako da začinite šnicleSvako zna da koliko god da je meso sveže i da izgleda tako, ono se ipak ne može staviti direktno na roštilj, u gril tiganj ili u rernu, a da se ne marinira ili da se začini....
28. sep.
Univerzalni začin od povrćaTokom jedne nedelje svaki da okretati tegle.
Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti....
05. jun
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?Kad je izvadimo za nju ne treba da je zalepljeno testo;
- Ponekad kolač koji pečemo pregori, ostavimo ga da se ohladi i onda ga ostružemo pažljivo sitnim rendetom;
- Da sačuvamo kolač duže svežim treba da prekrijemo...
31. mart
Kako sami da napravimo začine od povrćaNa taj način začin će sačuvati ukus, aromu i svoju boju i može da se koristi kao svež u svako vreme....
06. april
Moj univerzalni začin od povrćaIzvadite ga u činiju i zatim iseckajte i ostalo povrće (ne previše sitno, da ne biste dobili pire).
Pomešajte dobro i ostavite da se ocedi u đevđiru. Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač....
13. feb.
1
Kako da pravilno začinite salatu?Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu.
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
08. jun
Kako da čuvate borovnice i drugo šumsko voćeNažalost, ako se borovnice ne čuvaju na pravilan način, brzo će propasti, postaće meke, pa čak se može pojaviti i buđ.
Kako da na pravilan način čuvate borovnice u frižideru ili zamrzivaču?...
02. april
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Treba znati da se beli luk najduže čuva na temperaturi od 1 do 4 stepena.
Kako čuvati luk
Luk je višegodišnja biljka i jedan je od glavnih začina u svim kuhinjama širom sveta....
10. okt.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da čuvamo avokado?
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
26. feb.