Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Da li treba da perete sveže začine Većina ljudi koji imaju baštu u kojoj uzgajaju začine su sigurni: najukusniji plodovi su oni koje jedemo sa grane, a zeleni začini direktno sa stabljike....
Kako čuvati svež ruzmarin?Kako čuvati svež ruzmarin?
27. april
Kako onda možete čuvati svež ruzmarin? Prihvatamo činjenicu da već gajite ruzmarin u svojoj bašti ili u saksiji na balkonu ili na prozoru....
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Kako čuvati svežu ribu i školjke?
01. okt.
Riba je proizvod koji možemo bezbedno čuvati u zamrzivaču, ali samo ako smo sigurni da je sveža. Ako ne sumnjate u kvalitet ribe, možete je bezbedno zamrznuti i ostaviti tako do 3 meseca....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Začini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun. Origano Origano je začin kog skoro svako meso voli....
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Isto kao i većina drugog voća, lubenice, nakon što ih jednom isečete, ne ostaju veoma dugo sveže. Možete držati lubenicu u frižideru za kratkotrajno čuvanje. Kako da čuvate lubenicu 1....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Šargarepe su povrće jakog ukusa, korisne su, trajne i dobre za čuvanje....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Tako će bez problema izdržati u frižideru 2-3 dana, a ako je zaista svež i do 5 dana....
Kako da uzgajamo začine u saksijiKako da uzgajamo začine u saksiji
24. jun
Treba dobro da razmislite koje začine ćete uzgajati, da li ćete sušiti neke od njih ili ćete ih koristiti u svežem stanju....
Kako da čuvate sušene začineKako da čuvate sušene začine
23. jun
Skladištenje začina treba da bude dalje od bilo kakvih direktnih izvora toplote. Dobro mesto za čuvanje u mraku i dalje od toplote održaće vaše začine suvim. Budite pažljivi kada dodajete začine u jela....
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Svako zna da koliko god da je meso sveže i da izgleda tako, ono se ipak ne može staviti direktno na roštilj, u gril tiganj ili u rernu, a da se ne marinira ili da se začini....
Univerzalni začin od povrćaUniverzalni začin od povrća
05. jun
Tokom jedne nedelje svaki da okretati tegle. Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti....
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?
31. mart
Kad je izvadimo za nju ne treba da je zalepljeno testo; - Ponekad kolač koji pečemo pregori, ostavimo ga da se ohladi i onda ga ostružemo pažljivo sitnim rendetom; - Da sačuvamo kolač duže svežim treba da prekrijemo...
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Na taj način začin će sačuvati ukus, aromu i svoju boju i može da se koristi kao svež u svako vreme....
Moj univerzalni začin od povrćaMoj univerzalni začin od povrća
13. feb.
1
Izvadite ga u činiju i zatim iseckajte i ostalo povrće (ne previše sitno, da ne biste dobili pire). Pomešajte dobro i ostavite da se ocedi u đevđiru. Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu. Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
Kako da čuvate borovnice i drugo šumsko voćeKako da čuvate borovnice i drugo šumsko voće
02. april
Nažalost, ako se borovnice ne čuvaju na pravilan način, brzo će propasti, postaće meke, pa čak se može pojaviti i buđ. Kako da na pravilan način čuvate borovnice u frižideru ili zamrzivaču?...
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Treba znati da se beli luk najduže čuva na temperaturi od 1 do 4 stepena. Kako čuvati luk Luk je višegodišnja biljka i jedan je od glavnih začina u svim kuhinjama širom sveta....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....