Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima.
Najpoznatija je pileća supa....
05. avgust
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Koliko dugo se kuva kukuruz na pari?Zapravo, pripremanje kukuruza na pari nije toliko teško koliko zvuči. Potrebno posuđe za njegovu pripremu su đevđir ili mrežasta korpica, šerpa i malo maslaca i soli, po želji i začini....
18. avgust
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura....
08. jun
Kako se kuva pasulj na pravilan način- Različitim vrstama pasulja je potrebno različito vreme da se skuvaju. Uvek poštujte uputstvo, koje piše na pakovanju pasulja.
- Dok se kuva, s vremena na vreme probajte po neko zrno pasulja....
26. feb.
Kako se kuva na pari?Mnogo često kada čitate recepte za pravljenje različitih deserata, stižete do momenta gde piše da se spremaju na pari i to zbunjuje mnoge kuvare početnike koji ne znaju kako se kuva na pari.
Kuvanje na pari je jedan...
06. januar
Kako se kuva na pari?Kuvanje na pari je jedan od relativno sporijih načina kulinarske obrade. On se primenjuje kod namirnica, deserata, kremova i td., kod kojih postoji opasnost da zagore, ako su izloženi direktnoj toploti.
Postoji nekoliko...
24. april
Kukuruz na pariOdozgo se sve poklapa poklopcem posude i kukuruz se kuva 10-15 minuta.
Sklanja se, prebacuje se u posudu i meša se sa solju, biberom po ukusu, sirćetom, maslacem i sa malo iseckane sveže mirođije....
26. april
Mantije na pariZa to vreme pripremite nadev za mantije.
U posudi promešajte sitno seckani luk, mleveno meso i suve začine.
Dobro umesite smesu....
15. mart
Povrće na pariStavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta.
Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja.
Ako želite da bude ukusnije, pomešajte povrće kuvano na pari sa 1-2 kašike maslaca....
27. avgust
Bundeva na pariOdozgo se ređa bundeva naseckana na komade. Sipa se voda i šerpa se poklopi. Bundeva se kuva na srednjoj temepraturi otprilike pola sata ili dok ne omekša....
05. dec.
Riba na pariStavite nastavak za kuvanje na pari, stavite ribu u njega, poklopite i ostavite da se kuva oko 10 minuta....
30. nov.
Oslić na pariNa dno šerpe za kuvanje na pari stavite majčinu dušicu i istucan zrna pimenta.
Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta.
Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem....
25. januar
Skuša na pariIsecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom.
Ostavite na oko 20 minuta na hladnom mestu.
U širu šerpu poređajte grančice/štapiće smokve. Ako nemate, zamenite sa listovima vinove loze....
28. jul
Školjke na pariNasecite beli luk na tanke listiće i spustite ga u školjke. Presecite limun na pola i iscedite sok preko školjki, a koru takođe ubacite preko školjki. Dodajte lovorov list, ljutu alevu papriku, maslinovo ulje i peršun....
07. jul
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariAli obratite pažnju da je za zamrznutu ribu potrebno više vremena, oko 10-15 minuta više od onog navedenog u receptu.
Da li je riba gotova, to se proverava nožem....
30. jun
Kotleti lososa na pariProgram će vam napisati na displeju da sipate 200 ml vode, da stavite ribu u korpicu.
Zatvorite poklopac i za šest minuta imate sjajnu, ukusnu ribu, punu vitamina.
Garnirung je po vašoj želji!...
13. okt.
Bisko-flan na pariSipajte vodu koliko traži vaš uređaj, ja stavljam 500 ml. Pokrijte posudu ili čaše aluminijumskom folijom, pritiskajući je po ivicama i stavite u uređaj.
5....
05. mart
Pastrmka dinstana na pariPoređajte oprane i očišćene ribe cele u specijalnu posudu za kuvanje na pari, stavite je na šerpu.
Ako nemate taku posudu možete improvizovati đevđirom odgovarajućeg prečnika ili metalnim sitom....
13. januar