Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Pastrmka dinstana na pari

Pastrmka dinstana na pari

ZoriZori
Guru
7632645k301
Pastrmka dinstana na pari
Fotografije: Zori
1 / 4
13/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukrasite sa svežim salatom i uživajedno u jednom neverovatno ukusnom i zdravom ručku"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 4 komada, srednje veličine
  • šargarepa - 1 komad, krupnije isečena
  • celer - 1/4 koren, isečen na ivice
  • lovorov list - 2 lista
  • piment - 3 - 4 zrna
  • maslac - 100 g
  • beli luk - 2 čena, sitno iseckana
  • crni luk - 1 koamd, isečen na pola
  • limun - 1 komad, isečen na krugove
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • peršun - 1 veza, sitno iseckan
  • voda - 1 l
* merne jedinice

Način pripreme

U širem plehu ugrevamo 1 litar vode i dodajemo luk, celer, šargarepu, lovorov list, piment i sok od limuna.

Poređajte oprane i očišćene ribe cele u specijalnu posudu za kuvanje na pari, stavite je na šerpu.

Ako nemate taku posudu možete improvizovati đevđirom odgovarajućeg prečnika ili metalnim sitom. Poklopite i dinstajte ribu dok ne postane krehka.

Poređajte ribe u četiri tanjira. Pospite solju, biberom i iseckanim belim lukom. U tiganju ugrejte masac i sa njim prelijte ribe. Na kraju pospite sitno iseckanim peršunom i servirajte sa zelenom salatom i kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: