Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva na pari?

Kako se kuva na pari?

MarianeMariane
Džedaj
1561194
Kako se kuva na pari?

Mnogo često kada čitate recepte za pravljenje različitih deserata, stižete do momenta gde piše da se spremaju na pari i to zbunjuje mnoge kuvare početnike koji ne znaju kako se kuva na pari.

Kuvanje na pari je jedan od sporih način akulinarske obrade, za razliku od prženja. Obično se koristi priliko pripremanja deserata, kremova ili drugih jela koja mogu da izgore ako budu izložena direktnoj jačini vatre.

Hajde da tačno opišemo kako se kuva na pari. Nezavisno od toga šta ćete pripremite - da li ćete topiti čokoladu na pari ili ćete pripremati Kodirt Kadir kog svi obožavaju, treba da pripremite dve posude - veću i manju.

U veću posudu po pravilu se sipa vrela voda, nakon čega se u nju stavlja manja posuda u kojoj se nalazi desert ili jelo.

Prilikom kuvanja na pari preporučuje se da se ibavezno radi sa vrelom vodom, ne toplom, mlakom ili hladnom, tako što se prati njen obim i po potrebi se ponobo dosipa vrela voda.

Za najbolje rezultate dobro bi bilo da dno posude sa vrelom vodom da stavite rešetku ili podlogu od debelog papra i na njega da stavite posudu sa jelom koje ćete kuvati na pari.

Tako rastojanje između dve će omekšati vazdušne mehuriće koji su se oslobodili prilikom ključanja i kao rezultat toga krem karamel ili sok će biti bez ikakvih mehurića - mlaki do savršenstva.

Kuvanje na pari nikako nije teško, a kada ga jednom ovladate, na porodičnoj trpezi često će prisustvovati ukusni deserti kao krem karamel, torte sa vazdušastim čokoladnim kremom i dr.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji