Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliIzbegavajte ove greške prilikom pripreme svinjskih šnicli....
05. avgust
Orada na roštilju sa biljkamaOradu na roštilju sa biljkama poslužite sa prilogom od krompira ili prema vašoj želji i ukusu....
30. sep.
Barbun na roštilju sa ruzmarinomPečemo na zagrejanom roštilju u posudi za pečenje u rerni između 4 i 10 minuta sa svake strane - spram veličine ribe.
Serviramo odmah sa parčetom hleba i zelenom salatom....
01. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadomUgrejte roštilj i namažite ga sa malo maslinovog ulja.
Pecite pastrmku sa obe strane. Servirajte sa svežom salatom ili prilogom po želji....
27. sep.
Oslić na roštilju sa školjkamaDobro je da koristimo roštilj- rešetku sa drškama, da se ne uništi celina ribe pri okretranju, jer je oslić, ako i sva bela riba, krhak.
3....
30. maj
Orada na roštilju i šopska salataAko je roštilj na jakoj temperaturi postoji opasnost da orada izgori spolja, a da ostane živa unutra.
Koristite umerenu temperaturu pečenja....
25. dec.
Povrće na roštilju u medenoj marinadiU tanjir se poređa povrće na roštilju, krugovi paradajza i krastavca.
Salata se garnira sa pestom od masline, pločicom sira i krugom limuna.
Pirjatno uz ovo povrće na roštilju u medenoj marinadi!...
06. jun
Brancin na roštilju na grčki načinUgrevamo roštilj.
Stavljamo brancine da se peku sa obe strane po 8-10 minuta. Ako su ribe više od 400 g, prilikom pečenja uvijte u aluminijumsku foliju da ne ostanu žive....
10. jun
Bubrezi na roštilju na rumunski načinBubrezi se očiste i iseku se na polovine.
Posipaju se solju i biberom, namažu se uljem i peku se na roštilju.
Naprskaju se sokom od limuna i serviraju se....
28. jul
Finese u pripremi šnicliPriprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
13. maj
Losos na roštilju sa pečenim povrćemTakođe pripremite flašu traminca za ovaj losos na roštilju sa pečenim povrćem.
Živeli!...
09. april
Ćufte na roštilju sa sotiranim pečurkamaĆufte na roštilju sa sotiranim pečurkama su gotove....
22. sep.
Pileće šnicle na roštilju sa prilogomPecite šnicle na roštilju. Stavite ih u odgovarajuću posudu i ostavite da se odmore. Poslužite ukusne pileće šnicle na žaru sa prilogom od sotiranog krompira....
16. maj
Skuša na roštilju sa šarenim biberomNamažemo roštilj ulje, zagrevamo ga i stavljamo skušu da se peče, prvo sa spoljašnje strane - 10 minuta, nakon toga okrećemo i pečemo 10 minuta i sa unutrašnje strane.
Serviramo toplo sa hladnim belim vinom....
19. okt.
Losos na roštilju sa belim lukomMalo pre nego što izvadite losos sa roštilja, namažite samo sa jedne strane smesom od belog luka i nemojte ga više okretati.
Izvadite i servirajte toplog lososa sa belim lukom na roštilju....
24. maj
Skuša na roštilju sa raskošnom marinadomSkuša na roštilju sa raskošnom marinadom je veoma ukusna....
08. jun
Brancin na roštilju sa lovorovim listomPrelijte sokom odl imuna i pecite na dobro ugrejanom roštilju sa obe strane dok ne bude pečena riba.
Servirajte brancina na roštilju sa lovorovim listom odmah sa kriškom limuna....
18. januar
Ćevapi na roštilju sa dinstanim krompiromUgrejte roštilj i na njega poređajte ćevape. Ispecite ih sa svih strana dok ne budu gotovi.
Oljuštite krompir i nasecite ga na komade po vašoj želji....
06. april
Šnicle na roštilju sa kuvanim kukuruzomZagrejte roštilj i stavite začinjene šnicle. Okrenite ih za vreme pečenja, da se svuda ravnomerno ispeku. Poslužite šnicle sa toplim kuvanim kukuruzom....
25. april
Lignje na roštilju sa pikantnom marinadomOstavljamo ih na jednu noć u frižideru.
Morske plodove, potopljene u marinadu i sa mirisom limuna, pečemo na gril tiganju ili roštilju.
Ukrašavamo sa limunom i nazdravljamo sa čašom hladnog piva....
18. okt.
Svinjske uši na roštilju sa lukomIzvadite ih i ocedite iz vode, ostavite da se ohlade na kratko, nakon toga ih isecite na trakice.
Začinite ih biberom, solju i kuminom. Pecite na roštilju, pečene uši se prebacuju u posudu sa poklopcem....
08. jun
Šaran na roštilju sa bogatom marinadomUključujemo roštilj, namažemo i ostavljamo da se dobro ugreje, nakon toga stavljamo ribu da se peče.
Držimo svako po 5 minua sa obe strane ili dok komadi ne dobiju zlatnu boju....
25. dec.
Greške pri pravljenju paprikašaAko ste već napravili ovu grešku, smanjite jačinu vatre makar pred kraj kuvanja....
10. avgust
Najveće greške tokom kupovineNemojte odbijati da probate nešto novo, jer tako propuštate priliku da otkrijete ukusnu, kvalitetnu i povoljnu hranu./page
page5....
01. april