Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliPet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicli
05. avgust
Izbegavajte ove greške prilikom pripreme svinjskih šnicli....
Orada na roštilju sa biljkamaOrada na roštilju sa biljkama
30. sep.
Oradu na roštilju sa biljkama poslužite sa prilogom od krompira ili prema vašoj želji i ukusu....
Barbun na roštilju sa ruzmarinomBarbun na roštilju sa ruzmarinom
01. okt.
Pečemo na zagrejanom roštilju u posudi za pečenje u rerni između 4 i 10 minuta sa svake strane - spram veličine ribe. Serviramo odmah sa parčetom hleba i zelenom salatom....
Pastrmka na roštilju sa marinadomPastrmka na roštilju sa marinadom
27. sep.
Ugrejte roštilj i namažite ga sa malo maslinovog ulja. Pecite pastrmku sa obe strane. Servirajte sa svežom salatom ili prilogom po želji....
Oslić na roštilju sa školjkamaOslić na roštilju sa školjkama
30. maj
Dobro je da koristimo roštilj- rešetku sa drškama, da se ne uništi celina ribe pri okretranju, jer je oslić, ako i sva bela riba, krhak. 3....
Orada na roštilju i šopska salataOrada na roštilju i šopska salata
25. dec.
Ako je roštilj na jakoj temperaturi postoji opasnost da orada izgori spolja, a da ostane živa unutra. Koristite umerenu temperaturu pečenja....
Povrće na roštilju u medenoj marinadiPovrće na roštilju u medenoj marinadi
06. jun
U tanjir se poređa povrće na roštilju, krugovi paradajza i krastavca. Salata se garnira sa pestom od masline, pločicom sira i krugom limuna. Pirjatno uz ovo povrće na roštilju u medenoj marinadi!...
Brancin na roštilju na grčki načinBrancin na roštilju na grčki način
10. jun
Ugrevamo roštilj. Stavljamo brancine da se peku sa obe strane po 8-10 minuta. Ako su ribe više od 400 g, prilikom pečenja uvijte u aluminijumsku foliju da ne ostanu žive....
Bubrezi na roštilju na rumunski načinBubrezi na roštilju na rumunski način
28. jul
Bubrezi se očiste i iseku se na polovine. Posipaju se solju i biberom, namažu se uljem i peku se na roštilju. Naprskaju se sokom od limuna i serviraju se....
Finese u pripremi šnicliFinese u pripremi šnicli
13. maj
Priprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
Losos na roštilju sa pečenim povrćemLosos na roštilju sa pečenim povrćem
09. april
Takođe pripremite flašu traminca za ovaj losos na roštilju sa pečenim povrćem. Živeli!...
Ćufte na roštilju sa sotiranim pečurkamaĆufte na roštilju sa sotiranim pečurkama
22. sep.
Ćufte na roštilju sa sotiranim pečurkama su gotove....
Pečena skuša na roštilju sa limetomPečena skuša na roštilju sa limetom
10. dec.
Pečena skuša na roštilju sa limetom je gotova....
Pileće šnicle na roštilju sa prilogomPileće šnicle na roštilju sa prilogom
16. maj
Pecite šnicle na roštilju. Stavite ih u odgovarajuću posudu i ostavite da se odmore. Poslužite ukusne pileće šnicle na žaru sa prilogom od sotiranog krompira....
Skuša na roštilju sa šarenim biberomSkuša na roštilju sa šarenim biberom
19. okt.
Namažemo roštilj ulje, zagrevamo ga i stavljamo skušu da se peče, prvo sa spoljašnje strane - 10 minuta, nakon toga okrećemo i pečemo 10 minuta i sa unutrašnje strane. Serviramo toplo sa hladnim belim vinom....
Losos na roštilju sa belim lukomLosos na roštilju sa belim lukom
24. maj
Malo pre nego što izvadite losos sa roštilja, namažite samo sa jedne strane smesom od belog luka i nemojte ga više okretati. Izvadite i servirajte toplog lososa sa belim lukom na roštilju....
Skuša na roštilju sa raskošnom marinadomSkuša na roštilju sa raskošnom marinadom
08. jun
Skuša na roštilju sa raskošnom marinadom je veoma ukusna....
Brancin na roštilju sa lovorovim listomBrancin na roštilju sa lovorovim listom
18. januar
Prelijte sokom odl imuna i pecite na dobro ugrejanom roštilju sa obe strane dok ne bude pečena riba. Servirajte brancina na roštilju sa lovorovim listom odmah sa kriškom limuna....
Ćevapi na roštilju sa dinstanim krompiromĆevapi na roštilju sa dinstanim krompirom
06. april
Ugrejte roštilj i na njega poređajte ćevape. Ispecite ih sa svih strana dok ne budu gotovi. Oljuštite krompir i nasecite ga na komade po vašoj želji....
Šnicle na roštilju sa kuvanim kukuruzomŠnicle na roštilju sa kuvanim kukuruzom
25. april
Zagrejte roštilj i stavite začinjene šnicle. Okrenite ih za vreme pečenja, da se svuda ravnomerno ispeku. Poslužite šnicle sa toplim kuvanim kukuruzom....
Lignje na roštilju sa pikantnom marinadomLignje na roštilju sa pikantnom marinadom
18. okt.
Ostavljamo ih na jednu noć u frižideru. Morske plodove, potopljene u marinadu i sa mirisom limuna, pečemo na gril tiganju ili roštilju. Ukrašavamo sa limunom i nazdravljamo sa čašom hladnog piva....
Svinjske uši na roštilju sa lukomSvinjske uši na roštilju sa lukom
08. jun
Izvadite ih i ocedite iz vode, ostavite da se ohlade na kratko, nakon toga ih isecite na trakice. Začinite ih biberom, solju i kuminom. Pecite na roštilju, pečene uši se prebacuju u posudu sa poklopcem....
Šaran na roštilju sa bogatom marinadomŠaran na roštilju sa bogatom marinadom
25. dec.
Uključujemo roštilj, namažemo i ostavljamo da se dobro ugreje, nakon toga stavljamo ribu da se peče. Držimo svako po 5 minua sa obe strane ili dok komadi ne dobiju zlatnu boju....
Greške pri pravljenju paprikašaGreške pri pravljenju paprikaša
10. avgust
Ako ste već napravili ovu grešku, smanjite jačinu vatre makar pred kraj kuvanja....
Najveće greške tokom kupovineNajveće greške tokom kupovine
01. april
Nemojte odbijati da probate nešto novo, jer tako propuštate priliku da otkrijete ukusnu, kvalitetnu i povoljnu hranu./page page5....