Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sirće od dženarikaKisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto.
Ako...
01. jun
Sirće sa zovomZagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom.
Dobro zatvorite flaše i ostavite ih tako najmanje 2 nedelje....
20. april
Sirće od malineNakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih.
Dobija se izuzetno prijatno i aromatično sirće, kojim možete da začinjavate salate, pečena mesa i tako dalje....
23. nov.
Sirće sa zelenim začinimaPažljivo operite začine i osušite ih pomoću ubrusa.
Sipajte ih sve, zajedno sirćetom, biberom i slačicom, u dobro oprane flaše.
Zatvorite flaše i ostavite ih na tamno i ne previše hladno mesto na 3-4 nedelje....
25. april
Domaće sirće od krušakaNa ovaj način možete pripremiti sirće od bilo kog voća - grožđa (nama poznat kao vinsko sirće), ali i mnogo ukusnije varijante od jabuka ili kajsija.
Posebno je ukusno sirće od dunja....
15. okt.
Domaće sirće od dunjaAko želite da uživate u izuzetnom ukusu i mirisu sirćeta od dunja, ostavite da stoji u stklenim posudama bar 3-4 meseca.
Objavljena slika je od sirćeta od prošle godine....
17. nov.
Domaće sirće od naraNakon 25 dana na 21 stepen sirće je gotovo.
Procedimo i punimo sirće u staklene boce, čuvamo na tamnom i hladnom mestu....
29. januar
Sirće sa zelenim začinima i cvetićimaMalo ugrejte sirće.
Stavite cvetove dragoljuba u čiste flaše i prelijte sirćetom. Zatvorite tegle i čuvajte sirće 4 nedelje na tamnom i hladnom mestu.
Nakon toga možete zameniti cvetove dragoljuba svežim....
28. april
Domaće pirinčano mlekoPored toga, pirinčano mleko je bogato vitaminima i mineralima (posebno ako je od smeđeg pirinča): kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, vitaminom D i nekim vitaminima B....
14. mart
Domaće pirinčano vinoGotovo pirinčano vino može da se čuva u frižideru ili da se sipa u staklene flaše koje treba da stoje na tamnom i hladnom mestu....
24. avgust
Sirće od maline za salate sa morskim plodovimaSirće se procedu kroz veoma sitno sito ili gazu, koja je presavijena na četiri sloja.
Raspe se u flaše koje se čuvaju na tamnom i hladnom mestu....
19. nov.
SirćeU Drevnoj Kini, sirće se pripremalo od pirinča, i koristilo se za lečenje i u kozmetici, dok su mu u Japanu pridavali čudotvornu silu, i smatrali su da je sposobno da očuva mladost, zdravlje i silu organizma....
06. jul
Jabukovo sirćeOstavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri.
Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
02. sep.
Jabukovo sirćeAko se sirće redovno konzumira pre obroka, jabukovo sirće će poboljšati metabolizam. Uz dobru dijetu i vežvanje, sirće će vašu težinu držati pod kontrolom....
25. avgust
Balzamiko SirćeIstorija balzamiko sirćeta
U Modeni su već bili poznati svi kvaliteti balzamiko sirćeta još u srednjem veku....
25. maj
Domaće vinsko sirćeSirće koje ste dobili nakon tog vremena procedite i koristite za dodavanje salatama i jelima....
14. okt.
Prirodno jabukovo sirćeVremenom će se sirće izbistriti.
Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
18. dec.
Domaće jabukovo sirćeGljiva se čuva u frižideru i može da se koristi kod sledećeg pravljenja sirćeta, kad se dodaje u gore nabrojane sastojke. Kada se stavlja gljiva, sirće bude brže gotovo. Tečnost će biti mutna, ali tako treba da bude....
04. okt.
Pirinčano BrašnoKoristi od pirinčanog brašna
Konzumacija pirinčanog brašna je veoma korisna....
18. sep.
Aromatično domaće jabukovo sirćeUkoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
12. avgust
Pravo domaće jabukovo sirćeSkoro gotovo jabukovo sirće ostavljamo tako još 6 nedelja da sazru. Odozgo se pojavljuje tanak, sluzast sloj. To je gljivica sirćeta. Na kraju sirće procedimo i rasporedimo u staklene tegle u kojem ćemo ih čuvati....
29. jul
1
Napravimo jabukovo sirćeMeđutim, pre uzimanja rastvorite jabukovo sirće u čaši vode.
Pogledajte i naše druge recepte za domaće sirće....
10. jun
Domaće jabukovo sirće bez konzervansaSirće treba tako da odstoji još 30 dana, da sazri. Nakon toga treba da se procedi i rasporedi u staklene flaše, u kojima će se čuvati....
24. jun