Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čaj od jasmina - zašto je tako koristanČaj od jasmina - zašto je tako koristan
05. april
Jasmin je biljka koja ima mnogo blagotvornih efekata na telo. Možete ga konzumirati u obliku čaja, koristiti eterično ulje jasmina ili može da bude deo dekoracije u vašem domu, čime će pročistiti vazduh u prostoriji....
Sok od limete - zašto je tako koristanSok od limete - zašto je tako koristan
14. nov.
Korisna svojstva limete i njenog soka Ovaj sastav određuje zdravstvene koristi limete. Ovde su neke od njih. 1....
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko - zašto je toliko korisno?
02. april
Magareće mleko je korisno za ljude sa osetljivom kožom, usporava process starenja, povećava imunitet....
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Zašto je pikantna hrana toliko korisna?
17. mart
Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?
22. okt.
Višegodišnjim istraživanjima utvrđeno je da su koristi od lososa i te što je samo u ovoj ribi prisutna u tako visokoj koncentraciji veoma korisna supstanca za ljudski organizam - melatonin, neophodan za zdrav proces podmlađivanje...
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kora lubenice - zašto je toliko korisna?
02. sep.
Kako se koriste kore lubenice?...
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoUlje origana - šta je to i zašto je korisno
16. nov.
Mora se razlikovati od ulja koje se koristi u kulinarske svrhe u Italiji. Iako se naziva ulje origana, ulje koje se koristi u kuvanju potiče od majorana ili meksičkog origana....
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje? Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
Ulje crnog bibera! Zašto je neverovatno korisnoUlje crnog bibera! Zašto je neverovatno korisno
09. feb.
A da li znate da ovaj začin nudi mnogo zdravstvenih koristi? Šta je crni biber? Crni biber je biljka iz porodice Bibera čiji se plodovi široko koriste kao začin i lek. Piperin, njegov ključni sastojak je oštar....
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je korisno da jedemo krompir pire?
18. dec.
Zašto je krompir pire koristan? Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?
28. dec.
Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna. Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
Orada u rerni je tako najukusnijaOrada u rerni je tako najukusnija
17. feb.
Pre pravog kuvanja potrebno je dobro da očistite ribe koje ćete spremati. Operite orade, nakon što uklonite unutrašnjosti. ribu zalijte jabukovim sirćetom ili limunovim sokom - iznutra i spolja, nakon čega ih ostavite...
Prednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravljePrednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravlje
12. maj
Da li ste znali da je brusnica korisna za zdravlje. Ako niste, nemojte se plašiti, to je novo otkriće. Do sada nije bilo poznato da brusnica ima zdrave prednosti, zato ćemo ovde pričati o njenim kvalitetima....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus. Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
Tako salata sa tunjevinomTako salata sa tunjevinom
30. dec.
Operite zelenu salatu i odvojte listove. Poređajte listove u obliku cveta. Stavite preko listova salate kukuruz, tunjevinu i crvenu papriku isečenu na parčiće. Isecite tortilju na trakice i pobacajte preko salate. Začinite...
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?
29. maj
I ne samo to, one su izuzetno korisne za zdravlje. One se čak smatraju izvorom multivitamina ili fabrikom vitamina....
Zašto su žitarice korisne?Zašto su žitarice korisne?
28. mart
Bulgur Bulgur je namirnica koja ima dosta koristi za zdravlje, budući da sadrži velike količine vlakana, minerala i drugih korisnih materija....
Bifidobakterije - zašto su korisne?Bifidobakterije - zašto su korisne?
18. okt.
Metabolička funkcija bifidobakterija se ostvaruje zbog učešća u varenju, metabolizmu žučnih kiselina, holesterola, hormona, ksenobiotika, kancerogena, sinteze različitih jedinjenja korisnih za zdravlje....
PomeloPomelo
13. jun
Koristi od pomela Bogat sadržaj eteričnih ulja i antioksidansa i vitamina C pretvara pomelo u korisnog pomoćnika u borbi s virusnim obolenjima....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Zašto je crni pirinač najkorisnijiZašto je crni pirinač najkorisniji
14. sep.
Ova sorta je, međutim, najkorisnija od svih vrsta pirinča, jer ima veće koristi za zdravlje i od braon....
Zašto je prženi kikiriki štetan?Zašto je prženi kikiriki štetan?
27. april
Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. Bliži je pasulju i grašku nego lešniku i bademu, na primer. U procesu pečenja neki od njegovih...
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?
07. mart
Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata, a takođe sadrži nezamenljive aminokiseline i korisne belančevine, biljne masti i malo šećera. U pšenici se nalaze korisni mikoelementi....