Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čaj od jasmina - zašto je tako koristanJasmin je biljka koja ima mnogo blagotvornih efekata na telo. Možete ga konzumirati u obliku čaja, koristiti eterično ulje jasmina ili može da bude deo dekoracije u vašem domu, čime će pročistiti vazduh u prostoriji....
05. april
Sok od limete - zašto je tako koristanKorisna svojstva limete i njenog soka
Ovaj sastav određuje zdravstvene koristi limete. Ovde su neke od njih.
1....
14. nov.
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko je korisno za ljude sa osetljivom kožom, usporava process starenja, povećava imunitet....
02. april
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
17. mart
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Višegodišnjim istraživanjima utvrđeno je da su koristi od lososa i te što je samo u ovoj ribi prisutna u tako visokoj koncentraciji veoma korisna supstanca za ljudski organizam - melatonin, neophodan za zdrav proces podmlađivanje...
22. okt.
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoMora se razlikovati od ulja koje se koristi u kulinarske svrhe u Italiji. Iako se naziva ulje origana, ulje koje se koristi u kuvanju potiče od majorana ili meksičkog origana....
16. nov.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
11. feb.
Ulje crnog bibera! Zašto je neverovatno korisnoA da li znate da ovaj začin nudi mnogo zdravstvenih koristi?
Šta je crni biber?
Crni biber je biljka iz porodice Bibera čiji se plodovi široko koriste kao začin i lek. Piperin, njegov ključni sastojak je oštar....
09. feb.
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je krompir pire koristan?
Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
18. dec.
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna.
Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
28. dec.
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
29. avgust
Orada u rerni je tako najukusnijaPre pravog kuvanja potrebno je dobro da očistite ribe koje ćete spremati. Operite orade, nakon što uklonite unutrašnjosti.
ribu zalijte jabukovim sirćetom ili limunovim sokom - iznutra i spolja, nakon čega ih ostavite...
17. feb.
Prednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravljeDa li ste znali da je brusnica korisna za zdravlje. Ako niste, nemojte se plašiti, to je novo otkriće. Do sada nije bilo poznato da brusnica ima zdrave prednosti, zato ćemo ovde pričati o njenim kvalitetima....
12. maj
Zašto je kolač gnjecav?Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus.
Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
13. januar
Zašto je koristan kefir?Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
08. feb.
Tako salata sa tunjevinomOperite zelenu salatu i odvojte listove. Poređajte listove u obliku cveta.
Stavite preko listova salate kukuruz, tunjevinu i crvenu papriku isečenu na parčiće. Isecite tortilju na trakice i pobacajte preko salate.
Začinite...
30. dec.
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?I ne samo to, one su izuzetno korisne za zdravlje. One se čak smatraju izvorom multivitamina ili fabrikom vitamina....
29. maj
Zašto su žitarice korisne?Bulgur
Bulgur je namirnica koja ima dosta koristi za zdravlje, budući da sadrži velike količine vlakana, minerala i drugih korisnih materija....
28. mart
Bifidobakterije - zašto su korisne?Metabolička funkcija bifidobakterija se ostvaruje zbog učešća u varenju, metabolizmu žučnih kiselina, holesterola, hormona, ksenobiotika, kancerogena, sinteze različitih jedinjenja korisnih za zdravlje....
18. okt.
PomeloKoristi od pomela
Bogat sadržaj eteričnih ulja i antioksidansa i vitamina C pretvara pomelo u korisnog pomoćnika u borbi s virusnim obolenjima....
13. jun
Zašto je crni pirinač najkorisnijiOva sorta je, međutim, najkorisnija od svih vrsta pirinča, jer ima veće koristi za zdravlje i od braon....
14. sep.
Zašto je prženi kikiriki štetan?Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. Bliži je pasulju i grašku nego lešniku i bademu, na primer. U procesu pečenja neki od njegovih...
27. april
Zašto je dobro jesti pšenicu?Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata, a takođe sadrži nezamenljive aminokiseline i korisne belančevine, biljne masti i malo šećera.
U pšenici se nalaze korisni mikoelementi....
07. mart