Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeTreba spomenuti da jabukovo sirće zbog svoje jake antibakterijske aktivnosti može biti odlično sredtsvo u profilaktici i lečenju mnogih oboljenja....
27. jun
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?To je jedan od razloga zašto je toliko popularan kod onih koji su na dijeti....
19. januar
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zaslužuje mesto u svakoj kuhinji i na svakom stolu.
Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane.
Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
06. dec.
Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?Svako od nas ima barem jednu saksiju zeleniša kod kuće, bilo da je to bosiljak, peršun i tako dalje. Međutim, nemamo uvek sveže začine kod kuće i zato koristimo suve za aromatizovanje naših salata i jela....
04. feb.
Brzi i jednostavni burgeri kod kućeServiram sa brzim i jednostavnim burgerima kod kuće sa ostalim sosom.
Bon Apeti!...
29. nov.
Omiljene makarone kod kuće sa sirom u rerniOmiljene makarone kod kuće sa sirom u rerni su mnogo ukusne....
17. feb.
Evo zašto treba da jedete više kivijaU korist respiratornog sistema
Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
17. nov.
Kako da uzgajamo bambus kod kućeAko se ne držite ovog pravila, ipak je dobro da znate da bambus može da preživi u skoro svakoj prostoriji. Odgovarajuće su dnevna soba, i kuhinja, i kupatilo.
Kakve poruke nosi bambus zavisi od broja stručaka....
05. mart
Evo zašto treba da pazite na jedenje urmiBudući da sadrže visok nivo šećera čovek treba da ograniči njihovu konzumaciju, da bi izbegao visok šećer u krvi....
28. avgust
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Ako treba da smislimo rečenicu o koristima kiselog mleka, možemo da parafraziramo već onu koja je smišljena za jabuku i ona će glasiti: jedna kantica kiselog mleka na dan držaće doktora daleko od mene....
18. jun
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeNakon što stavite potrebnu količinu u svoju mašinu za pravljenje kafe, njegovo pripremanje ne bi trebalo da oduzme više od 25 do 30 sekundi....
22. nov.
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeOn se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela....
30. nov.
Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?Preporučuje se da avokado bude na našem meniju svaki dan, jer ima niz korisnih, lekovitih i hranljivih osobina....
23. nov.
Zašto nikada ne bi trebalo da jednu te istu plastičnu flašu koristite dvaputDoktor Merilin Glenvil je objavila u medijima da ove hemikalije mogu uticati na svaki sistem u organizmu....
04. feb.
Napravite sangriju kod kućeDa napitak zaista bude osvežavajući, on treba da bude hladan. Kada servirate sangriju, u svaku čašu stavite i komadiće voća. Ono poprima ukus vina i onda e ovaj napitak pretvara u pravi delikates....
18. sep.
Detoksikacija organizma kod kućeKao što čistite svoj dom, tako treba da čistite i svoje telo.
Čišćenje organizma je korisno i za one koji hoće da skinu koji kilogram viška....
24. feb.
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ne postoji takvo povrće koje ne doprinosi vašem zdravlju, ali luk je povrće koje se nalazi među prvima na rang listi. Luk je dobar izvor vitamina, minerala i vlakana i poznato je da nudi i različite zdravstvene koristi....
09. avgust
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeSvi znaju da je stari pasulj teška hrana i zato se jede jednom nedeljno. Ljudi ga izbegavaju zbog zdravstvenih problema- kod kolitisa, gastritisa itd, ali on je veoma koristan.
Prema različitim izvodima, bugarski pasulj...
11. okt.
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakZato prvi obrok treba da bude ukusan i koristan. Najkorisnijim namirnicama za doručak se smatraju jaja, pečurke, avokado, sitan sir, mekinje sa jogurtom....
03. jul
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoEksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo....
23. feb.
Najkorisnije namirnice, koje svako treba da jedeOve namirnice treba stalno da budu prisutne u našem meniju, savetuju američki dijetolozi.
1....
06. okt.
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Greška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zaštoSirće može da se koristi, ali ćete u sledećem članku razumeti zašto je bolje da izaberete drugi sastojak.
Kao što smo već spomenuli, kada pomešamo sastojke, odvaja se ugljen dioksid....
09. nov.
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Setite se da ima ljudi koji pojedu po jedno jaje svakog jutra, što ih održava sitim duže vremena i smanjuje glad, i pitate se zašto?...
28. avgust