Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kolači za svaki danU kiselo mleko rastvorite prašak za pecivo. Jaje lagano umutite sa šećerom u prahu, dodajte ulje, cimet, kiselo mleko i vanilu.
U smesu dodajte brašno i umesite meko testo. Pravite male loptice i pecite ih u rerni oko...
05. april
Brazilski OrahKada drvo brazilskog oraha sazri, ono može da da do 300 plodnih mahuna u sezoni. Svaka posebna mahuna je teška do 2, 5 kg a u njoj se nalazi oko 15 oraha....
23. maj
Ulje brazilskog oraha- Pomaže za zdravlje noktiju, ako se sa njime rade tretmani - sve što trebate da uradite jeste da nanesete ulje na nokte i trljati laganim i ujednačenim pokretima....
15. avgust
Zdravstvene koristi brazilskog orahaŠume Amazonije su rodno mesto nekih unikatnih biljnih vrsta, kakav je i brazilski orah....
21. jun
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danZa jačanje imuniteta specijalisti predlažu da svaki dan pijemo čašu vode sa pola isceđenog limuna. Na taj način ćemo nabaviti neophodnu količinu vitamina C, veruju specijalisti....
25. jul
Zašto da jedemo više oraha?Sa orasima možete pripremiti odlične kolače od oraha, klasične orasnice, kuglof od oraha, čak i nama omiljenu tortu od oraha....
16. mart
Zašto obavezno moramo jesti maline?Korisni su kod svake upale želuca, kostiju i kardiovaskularnog sistema.
Maline su pogodne za svaku dijetu i zdravu ishranu. Osim što imaju malo kalorija, imaju i svojstva detoksikacije....
18. nov.
Zašto treba češće jesti brancina?Morska hrana je izuzetno korisna za zdravlje i to je svima poznato. Riba je popularno jelo na našem stolu, a vrsta je toliko mnogo, da izbor može zadovoljiti bilo koji zdravstveni ili kulinarski zahtev.
Gde je u ovoj...
08. okt.
Zašto treba redovno jesti hlebKada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam.
Hleb je važan izvor bitnih biljnih belančevina i sadrži niz...
02. maj
Zašto je dobro jesti pšenicu?Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje.
Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata...
07. mart
Svaki fan slatkog 5. aprila proslavlja Dan karamelaIako je mnogo ukusan i ide uz svaki moguć desert, karamel mešavina se ne koristi samo u kulinarstvu....
14. januar
Top 5 najprljavijih namirnica koje jedemo svaki danEto zašto smo gore u galeriji sakupili top 5 najpoznatijih namirnica i to pod kojim uslovima mogu biti opasne po naše zdravlje.
page1....
20. nov.
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Setite se da ima ljudi koji pojedu po jedno jaje svakog jutra, što ih održava sitim duže vremena i smanjuje glad, i pitate se zašto?...
28. avgust
Zašto ne treba jesti voće uvečeU principu, voće treba jesti pre obroka, što ne dozvoljava da se njegov visok sadržaj šećera distribuira u jednostavnije oblike za usvajanje....
28. april
1
Nemojte jesti sveži hleb! Evo zaštoSvaki čovek biva očaran aromom koja se raznosi iz upravo izvađenog hleba iz rerne i dolaze u iskušenje da ga odmah probaju....
15. april
Korisne ideje za doručak za svaki dan u nedeljiBiće sjajna ideja kad bi svakog jutra mogli da doručkujete ukusne buhtlice, koje vam je pripremala baba, ili pak mamine pržene kriškice....
04. sep.
Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?1. Poboljšava varenje
Đumbir sadrži vitamine A, B6 i K koji blagotvorno deluju na crevnu apsorbciju. Deluje kao balzam, zato što njegova eterična ulja čuvaju sluzokožu želuca i na taj način sprečavaju stvaranje gastritisa...
29. okt.
Brazilska krompir salataKuvani krompir oljušttie i isecite na kockice. Stavite u posudu i prelijte sirćetom, promešajte i ostavite da se potpuno ohladi.
Za to vreme posebno pomešajtemajonez, sveže isceđen sok od limete, beli luk, nanu, biber...
25. mart
Brazilska limeada (limunada)U veliku činiju sipajte svu vodu sa šećerom. U veliki blender isipajte sok od limuna, koru rendane limete i sipajte 3 čaše šećerne vode.
To je tako, jer koliko god da je blender veliki, ipak neće moći da stane sva tečnost...
30. sep.
Rolat za svaki praznikUmutimo jaja sa šećerom dok se potpuno ne rastvori. Dodajemo prstohvat soli, esenciju i prosejano brašno. Mešamo rukom u ujednačenu smesu.
Sipamo smesu u pravougaonu posudu za pečenje na papir za pečenje. Pečemo u prethodno...
16. januar
Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?Koristi od belog luka su posledica sadržaja vitalne hemikalije alicina, koji je odličan terapeutski agens. Alicin, koji sadrži sumpor, je krivac i za aromu belog luka.
Ljudi koriste beli luk više od tri hiljade godina...
25. maj
Kineske Dan-Dan nudle sa kikiriki puteromU posudici se pomešaju suvi sastojci za sos: iseckani beli luk, čili, susam i ljuta aleva paprika.
Zagreva se ulje i sipa se u posudicu. Sos se završava soja sosom, pirinčanom sirćetom, šećerom i kikiriki puterom. Dobro...
08. dec.
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeOsobe koje svakog dana konzumiraju jabukovo sirće unose manje količine kalorija i lakše održavaju zdravu težinu. Jabukovo sirće smanjuje broj ćelija raka i uništava štetne bakterije....
27. jun
Francuska seoska torta za svaki praznikSameljite orahe i pospite po torti.
Ostavite francusku seosku tortu u frižideru na jedan dan....
06. dec.