Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Top 5 najprljavijih namirnica koje jedemo svaki dan

Top 5 najprljavijih namirnica koje jedemo svaki dan

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2482
1 od 5 Fotografije

1. Mleveno meso


Istraživanje agrarnog ministarstva u SAD-u je pokazalo da u goveđem mlevenom mesu postoje bakterije kao što su stafilokoke, salmonela, listerije i klostridije. Dobra vest je da se ešerihija koli otkriva sve ređe.

Da biste se sačuvalu, u prodavnicama birajte meso koje je bilo pretežno hranjeno travo. Krmno bilje povećava kiselinu u želucu, što povišava količinu bakterija. Mleveno meso treba da bude prijatne boje i iste strukture. U njoj ne treba da ima vidljivih fragmenata. Ako je miris prijatan, to govori da se u njoj nalaze začini i da proizvođač pokušava da zamaskira meso sa liše kvalitetnim ili pokvarenim. U domaćim uslovima uvek pravite pljosnate ćuftice da meso unutra ne bi ostalo neispečeno.

Korisna i štetna hrana - svaki dan jedemo po nešto ukusno, da zasitimo glad. Nažalost, ispostavlo se da jedne od najzdravijih namirnica predstavljaju posebnu opasnost po naše zdravlje.

Problem sa korisnom hranom dolazi od zagađene sredine. Neodovoljna svest proizvođača ima veliki uzicaj. Sve to znači da hrana iz prodavnice nije najsigurnija.

Uprskos ličnim sklonostima, postoji hrana koje se nameće kao masnovno konzumirana od strane ljudi. Eto zašto smo gore u galeriji sakupili top 5 najpoznatijih namirnica i to pod kojim uslovima mogu biti opasne po naše zdravlje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji