Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Greške kod pečenja mesaGreške kod pečenja mesa
22. okt.
Ovo je jedna od najčešćih grešaka prilikom pečenja mesa - podešavanje kratkog vremena kuvanja, ali i visoke temperature....
Pravila kod kuvanja pasuljaPravila kod kuvanja pasulja
16. okt.
Pasulj spada u najčešće pripremljanim kuvanim jelima na ovim prostorima. Došao iz daleke Amerike, on je izuzetno koristan za ljudski organizam....
Najčešće greške kod pravljenja omletaNajčešće greške kod pravljenja omleta
08. feb.
Jedno od najukusnijih i često spremanih jela kod kuće - mekani omlet, koji je gotov za minut! Često se šalimo da je to prva stvar koja postavlja početak umeća svakog kuvara-početnika, bio to i ljubitelj....
Pravila kod kuvanja na pariPravila kod kuvanja na pari
05. feb.
Postoji nekoliko vrsta kuvanja: u ključaloj vodi, u hladnoj vodi i na pari. Kuvanje na pari je jedan od najsporijih procesa....
Rižoto sa teletinomRižoto sa teletinom
18. feb.
Prodinstajte luk sa kockicama paradajza i sitno iseckanom čili paprikom, posuti crvenu mlevenu papriku i promešati. Prodinstati teletinu u šerpi gde je već povrće i nasuti vodu, dodati pirinač, đumbir, beli luk, so, biber...
Rižoto sa cveklomRižoto sa cveklom
19. feb.
Cveklu oljuštite isecite na komade, posolite prelijte maslinovim uljem i na cvekle staviti ne oljuštena čena belog luka. Peći na 200 stepeni 20 minuta. Izmiksati povrce kad bude spremno. Na ulju prodinstati luk, dodati...
Rižoto sa lignjamaRižoto sa lignjama
08. dec.
U gotovi rižoto umešajte maslinovo ulje....
Rižoto sa tunomRižoto sa tunom
01. nov.
Dodati konzerve tunjevine kuvanom pirinču i promešati. Vrati na ringlu još minut, promešati i sevirati rižoto sa tunom na tanjire....
Rižoto sa koprivomRižoto sa koprivom
21. mart
Prvo stavljamo 2 kutlače, mešamo, sačekamo da ispari tečnost i dodaju se još 2 kutlače i to se ponavlja, dok se ne skuva pirinač za naš ukusan rižoto. Na kraju se stavlja maslac i sitno narendan parmezan....
Rižoto s paradajzomRižoto s paradajzom
08. okt.
Servirajte rižoto sa bosiljkom i parmezanom....
Rižoto sa siromRižoto sa sirom
15. okt.
Istopite maslac, dodajte luk i izdinstajte ga 3 minuta. Sipajte polovinu kipućeg bujona u šerpu, dodajte luk i pirinač i dinstajte, dok pirinač ne počne da omekšava. Dodajte vino i promešajte, dok se tečnost ne apsorbuje...
Rižoto sa bukovačomRižoto sa bukovačom
04. jul
Tako ćete postići kremastu strukturu tako tipičnu za rižoto. Kada pirinač upije skoro sav bujon (nakon oko 9-10 minuta kuvanja) stavite preostale pečurke, maslac, so i nastavite da mešate još 3-4 minuta....
Rižoto sa speltomRižoto sa speltom
28. feb.
Omiljeni rižoto! Prijatno kuvanje!...
Rižoto sa sipomRižoto sa sipom
01. avgust
Idealan izgled rižota je kremast, ali da se zrna odvajaju jedno od drugog, da ne bude kašast ili bez oblika. 6. Rižoto servirajte posut parmezanom, po tradiciji sa malo peršuna. Prijatno!...
Rižoto sa keljomRižoto sa keljom
14. mart
Prijatno uz rižoto sa keljom!...
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?
27. dec.
Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši....
Tajne ukusnog rižotaTajne ukusnog rižota
03. april
Nemojte da često mešate pirinač. Trebalo bi da ga mešate jedno ako mislite da će zagoreti i to treba da učinite drvenom kašikom, kako se ne bi oštetila njegova tekstura. 5....
Rižoto sa sušenim vrganjimaRižoto sa sušenim vrganjima
24. okt.
Posolite i stavite sveže mleven crni biber na rižoto od pečuraka. Kuvanje oduzima otprilike 14-15 minuta. Na kraju dodajte maslac i polovinu izrendanog paremazana....
Rižoto sa topljenim siromRižoto sa topljenim sirom
16. april
Servirajte porciju rižota sa topljenim sirom sa malo narendanog parmezana po želji....
Moj rižoto sa lignjamaMoj rižoto sa lignjama
28. april
Gotov rižoto sa lignjama poslužiti topao....
Rižoto sa povrćem KlasikaRižoto sa povrćem Klasika
26. nov.
Rižoto je gotov kad pirinač omekša i smesa postane kremasta. Možete da servirate sa narendanim parmezanom ili peršunom....
Pikantni rižoto sa piletinomPikantni rižoto sa piletinom
22. mart
Iseckati praziluk, paprike, narendati šargarepu i staviti u šerpu da se dinsta na maslinovom ulju. Kad povrće omekša, dodati iseckanu piletinu. Dodati kukuruz, dodati i grašak, preliti sa 1, 5 l vode i dodati pirinač....
Beli rižoto sa lignjamaBeli rižoto sa lignjama
14. dec.
Na ulju, prodinstati beli luk, luk i tikvice. Na masti prodinstati lignje i dodati belo vino. Pirinač kuvati u vodi sa kockom za supu. Kad se pirinač sukuva, dodati povrće i lignje i jos malo kuvati. Na kraju...
Nežni rižoto sa pečurkamaNežni rižoto sa pečurkama
17. feb.
Stavite u rižoto maslac i polovinu i malo više narendanog parmezana. Promešajte kratko da se istopi i sve se stopi. Ako je potrebno posolite nežni rižoto sa pečurkama. 6....
Rižoto sa četiri siraRižoto sa četiri sira
30. sep.
/undefined Sipajte bujon u šerpu i stavite da provri. Istopite maslac u drugoj šerpi, dodajte isečen luk i zapržite ha 5 minuta. Dodajte pirinal i dinstajte ga nekoliko minuta. Sipajte vino i kuvajte dok se ne apsorbuje...