Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa topljenim sirom

Rižoto sa topljenim sirom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Rižoto sa topljenim sirom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Osetite magiju rižota uz ovaj aromatičan predlog sa topljenim sirom i pečurkama!D"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja, dugog zrna
  • luk - 2 male glavice
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 150 g
  • masline - po želji
  • belo vino - 100 ml
  • bujon - 3 šolje, vruć
  • topljeni sir - oko 160 g
  • bosiljak - svež ili suv
  • biber - mleveni
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite pirinač pod tekućom vodom i ocedite ga.

Zagrejte oko 50-60 ml ulja i dinstajte blago isečen na sitno luk, beli luk, isečene pečurke i šargarepe.

Kad omekšaju, dodajte pirinač i mešajte 2 minuta. Dolijte vino, blago mešajte i sačekajte da ispari.

Nakon toga počnite da dodajte vruć bujon kutlaču po kutlaču. Sve vreme mešajte pažljivo.

Nakon što pirinač uvri, dodajte začine po ukusu, isečene masline i promešajte sa topljenim sirom.

Servirajte porciju rižota sa topljenim sirom sa malo narendanog parmezana po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: