Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da pripremimo brzo uz piletinuŠta da pripremimo brzo uz piletinu
07. mart
Pileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom. Dimljeni pileći file je jelo ukusno i lako...
DžinDžin
05. mart
Džin (Gin) je jako alkoholno piće, koje ljubitelji alkoholnih napitaka znaju zbog njegovog prisustva u brojnim koktelima, popularnim u celom svetu. Originalni džin se priprema od plodova kleke (Juniperus), kao i od drugog...
Uz šta idu tikvice?Uz šta idu tikvice?
03. dec.
Tikvice su definitivno veoma zdrave i imaju nizak sadržaj kalorija. Bogate su mnogim hranljivim materijama, uključujući vitamin C, vitamin A, vitamin B9, kalijum i vlakna. One mogu da se kombinuju sa različitom hranom...
Šta ide uz šampanjac?Šta ide uz šampanjac?
20. dec.
Šampanjac je mnogo fleksibilniji od većine vina kada je u pitanju izbor hrane uz koju ćete ga poslužiti. Koliko je važan odabir šampanjca po našem ukusu, toliko je važan i izbor sa čime ćemo ga upariti. Pa šta ide...
Uz šta ide bundeva?Uz šta ide bundeva?
08. nov.
Bundeva se često služi tokom zimske sezone. Svojim blagim ukusom i divnom aromom postaje omiljeni sastojak u brojnim receptima, a definicija da je zdrava hrana je nesumnjiva. Zovu je i voćno povrće, a kao što smo već...
Šta ide uz jagnjeće pečenje?Šta ide uz jagnjeće pečenje?
05. feb.
U narednim redovima pokazaćemo vam šta treba da stavite na svoj sto, služeći pečeno jagnjeće meso, koje je upravo izvađeno. Salate za pečenu jagnjetinu Klasična salata koja se služi uz jagnjeće pečenje je zelena...
Uz šta najbolje ide vinoUz šta najbolje ide vino
22. januar
Osnovni princip uparivanja vina sa različitim jelima je da se snaga vina spoji sa bogatstvom jela, a njegova aroma sa delikatnim ukusom jela. Jelo nikada ne bi trebalo da bude jače od vina po aromi i bogatstvu. Zbog toga...
Koktel mehurasti džinKoktel mehurasti džin
19. januar
Ovo može biti glasnik džin tonika, a takođe je i prefinjen napitak - jeftin i osvežavajuć. Pomešamo džin, šećer i kore limuna i mešamo dok se šećer ne istopi. Presipamo koktel u visoku koktel čašu, punu namrvljenog...
Roze džin tonikRoze džin tonik
31. jul
1
U ohlađenu čašu stavite led i kriškice leda. Dodajte dižn i tonik i lepo izmešajte vaš džin tonik. Živeli sa ovim roze džin tonikom!...
Kokotel Džin FisKokotel Džin Fis
26. jun
Koktel treba da sadrži alkohol, šećer, voće i malo pene. Mnogo je dobar kada se pravi sa džinom, ali isto može i ako koristite i druga alkoholna pića. Isprobajte različite varijante....
Koktel Džin SangrijaKoktel Džin Sangrija
27. jun
Lagano promućkajte koktel da ga promešate, azatim sipajte porto preko svega. Pospite gotovi koktel Džin Sangrija sa sveže izrendanim muškatnim oraščićem....
Koktel džin i kurasoKoktel džin i kuraso
21. feb.
Stavljamo malo izdrobljenog leda u čašu za miksanje. Sipamo džin i kuraso na led i dobro izmešamo. Dodajemo sok od pomorandže. Presipamo koktel sa džinom u ohlađenu koktelsku čašu i ukrašavamo uvijenom koricom pomorandže...
Džin tonik sa pomorandžomDžin tonik sa pomorandžom
27. feb.
Ako ne možete da nabavite takav, koristite običan džin u koji stavljate fine korice pomorandže, rastvorite šećer, zatvorite hermetički i čuvajte tako jednu noć da se aromatizuje....
Praznični želiran džin-tonikPraznični želiran džin-tonik
28. maj
Možete da stavite i nekoliko zrnca kardamona za još arome. 2....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Šta da jedete da biste ubili apetitŠta da jedete da biste ubili apetit
13. april
Evropska statistika navoda da sve više ljudi radi od kuće, a termin "home office" je svima poznat, nezavisno od toga da li imaju i elementarna znanja iz engleskog jezika. Međutim, rad od kuće je mač sa dve oštrice. Sa...
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Belo vino Obična bela vina idu uz laganiju hranu: predjela, ribu sa sosom, majonezom, kavijarom, kuvanim i pečenim pticama, mozgom, jagnjećim roštiljem, pečurkama, burekom od tikvica, pohovanim karfiolom, pireom od...
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Sa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Ubrzani tempo života ne da nam vremena da se predamo omiljenim zadovoljstvima, a takođe ni da obratimo pažnju na ishranu. Sve češće posežemo za polufabrikatima, kako bi uštedeli vreme na kuvanju. Postoji mnogo recepata...
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Svi su čuli maksimu da hrana može biti i lek i otrov. I to je potpuno tačno. To dokazuje jedan od 600 poznatih karotenoida -lutein. To je jedan od organskih pigmenata (karotenoida) koji su prirodno prisutni u biljkama...
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Kaže se da je supa jelo za dušu. A šta je duša supe? Neki su možda pogodili, da su to rezanci ili fida, kako se još rezanci nazivaju. Šta bi bila supa bez svog sastojka koji zasićuje i neočekivano je ukusan – bez rezanaca...