Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Žele jogurt sa voćemPresuti razmućeni želatin u dublju posudu pa dodati voćni jogurt i promešati. Dodati i 100 gr malina, iseckane jagode i trešnje (bez koštica) pa sve lepo promešati....
23. dec.
Domaći jogurt sa malinamaDomaći jogurt sa malinama dekorisati malinama, rashladiti i poslužiti.
Prijatno!...
08. jun
Krem jogurt od jagodeU posudi se pomešaju sir rikota i šećer u prahu. Dobro se promešaju, nakon toga se ujedine sa prethodno umućenom pavlakom.
Jagode se očiste, operu, samelju pomoću blendera i stavljaju u sir i pavlaku.
Svi sastojci se...
08. jun
Grčki jogurt sa belim trešnjamaSipamo jogurt u dezertne čaše i odozgo stavljamo prelivene bele trešnje.
Serviramo ukusan letnji desert.
Definitivno će vam se svideti moj grčki jogurt sa belim trešnjama....
22. jun
Posni voćni jogurt sa kupinamaKupine oprati i stavite u šerpu i li zaleđene odledite i direktno staviti u šerpu. Sipati kokosov sirup i kuvati na blagoj vatri.
Sipati kokosovo mleko iz konzerve za kuvanje i kuvati 15-ak minuta. Ručnim blenderom izblendati...
20. april
Voćni jogurt sa šumskim voćemJogurt, ekstrakt vanile, med i šumsko voće izmiksati štapnim mikserom.
Umutiti slatku pavlaku i dodati voće sa jogurtom. Špatulom lagano promešati.
Stavti u frižider da se fino ohladi....
20. mart
Voćni jogurt sa jagodama i rogačemU čašu takođe dodati i grčki jogurt i mešati oko 1 min.
Voćni jogurt sa jagodama i rogačem je spreman za konzumiranje....
29. januar
2
Jogurt sa breskvama, ovsenim pahuljicama i čiomNa dno staklene čaše naseckajte komadiće breskve.
Odozgo ih pospite smeđim šećerom, zatim ide smesa kiselog mleka, u koje ste umešali ovsene pahuljice i semenke čie.
Na kraju pospite smeđim šećerom i ukrasite breskvom...
07. okt.
Jogurt sa breskvama, orasima i kokosovim uljemProbajte i ukoliko želite, dodajte još kokosovog ulja za jaču aromu vašeg jogurta od breskve.
4. Voćni jogurt sipajte u čaše, pospite kakaom i poslužite....
02. dec.
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
22. nov.
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
01. okt.
Šta je solanin?Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani.
Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
20. dec.
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće.
Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
03. maj
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
03. sep.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
25. april
Šta je metoda konfi?Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti.
Tokom vekova...
30. april
Šta je limunska kiselina?Limunska kiselina je slaba organska kiselina koja se nalazi u velikom broju voća i povrća. Koristi se kao aditiv i konzervans u mnogim namirnicama.
Limunska kiselina je prirodna komponenta voća i voćnih sokova. Najznačajnije...
02. april
Šta je ovo-vegetarijanac?Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja. Ova vrsta vegetarijanaca ne jede mlečne proizvode uključujući mleko, sir ili maslac. Reč "ovo" potiče od latinske reči...
28. feb.
Šta je to branč?Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji.
Odakle potiče ovaj naziv?
Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
09. okt.
Šta je to poširanje?Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
15. mart
Šta je voćno povrće?U botanici se veruje da je definicija „povrće” krajnje netačna i da zapravo ne postoji. Postoje plodovi i jestivi delovi biljaka u kojima se akumuliraju rezervne hranljive materije.
Međutim, ljudski um deli biljke na...
11. nov.