Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

U Italiji postoji mnogo varijanti pripreme punjenih tikvica. Podelićemo sa vama jedan ukusan recept za punjene tikvice na italijanski način....

Kuvam sos oko 10 minuta i njime prelivamo punjene tikvice. Sipamo u pleh 1/2 šolje vode i stavljamo u ugrejanu rernu....

Dodajemo polovinu unutrašnjosti tikvica i nastavljamo da dinstamo dok tikvice ne omekšaju....

Smesa se muti na vatri dok se ne zgusne i nakon toga sipa preko tikvice....

Serviramo punjene tikvice na orijentalni način sa grančicom nane.
Prijatno!...

Punjene tikvice na turski način se serviraju namazane pripremlenim domaćim majonezom od belog luka....

Na svaku tikvicu stavite po parče mocarele.
Punjene tikvice sa Avgolemono sosom pecite još 10 minuta na 180 stepeni....

Tikvice operite i isecite uzdužno na 3-4 komada, zavisno od veličine tikvica.
Poređajte ih u tepsiju....

Punjene tikvice možete servirati i tople i hladne - zavisi kako volite. U oba slučaja su veoma ukusne!...

Dobijene izdubljene tikvice spustite na 2 minuta u kipuću posoljenu vodu....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: