Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Šta da skuvamo sa boranijom iz tegle

Šta da skuvamo sa boranijom iz tegle

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
161
Boranija

Boranija iz tegle je idealna opcija za brzo kuvanje nečeg hranljivog, za celu porodicu. Prvi recept koji vam nudimo se veoma brzo pravi, jer se boranija iz tegle i ne mora kuvati.

Evo šta vam je potrebno da ga pripremite:

Boranija sa sirom u rerni

Boranija sa sirom u rerni

Potrebni proizvodi: 1 tegla boranije, 200 g sira, 4 jaja, 1 kašičica svežeg mleka, so, ulje, peršun

Način pripreme: Boraniju treba dobro ocediti od tečnosti u tegli. U posudi umutite jaja i sveže mleko, začinite ih solju i izmrvite sir unutra. U odgovarajuću šerpu stavite ulje i sipajte dobro oceđenu boraniju.

Sipajte malo ulja odozgo, pa sipajte smesu mleka i jaja. Jelo se peče u umereno zagrejanoj rerni oko pola sata. Služi se posuto peršunom.

Naš drugi predlog je gratin, ali ne sa krompirom, već sa boranijom i paradajzom.

Gratin od boranije

Gratin sa boranijom

Ocedite boraniju – trebaće vam oko kilogram. U posudu za pečenje koju ste premazali maslacem sipajte boraniju i u nju isecite četiri paradajza. Promešajte i posolite, pa pecite oko četvrt sata u umereno zagrejanoj rerni.

Za to vreme, umutite 2 jaja i 1 kašičicu svežeg mleka, dodajte 3 kašike brašna. Prelijte ovu smesu preko paradajza i boranije i odozgo stavite komadiće maslaca. Pecite dok ne porumeni, a neposredno pre vađenja jela možete posuti rendanim kačkavaljem. Služite toplo.

Boranija sa piletinom

Boranija sa piletinom

Naš poslednji predlog je za boraniju sa piletinom. Isecite piletinu na porcije i stavite je da se kuva u slanoj vodi. U ulje dodajte 2 sitno iseckana crnog luka i 4-5 listova vinove loze, takođe sitno iseckanih.

Dodajte konzerviranu i prethodno oceđenu boraniju. Promešajte i nakon što se proprži, dodajte alevu papriku i so. Sipajte smesu u šerpu i dodajte 1-2 šolje od pilećeg bujona. Poređajte piletinu preko boranije. Pospite biberom, sa malo nane i peršuna i pecite u umereno zagrejanoj rerni.

Listove vinove loze možete zameniti listovima spanaća ili zelja. Takođe možete zameniti boraniju graškom – tehnologija kuvanja je ista.

Pogledajte takođe kako se suši boranija, kao i kako duže čuvati boraniju. A što se tiče recepata, isprobajte naše janije sa boranijom ili ovu boraniju sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest