Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Bundeva Pečena u Rerni
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Nakon otprilike 20 minuta, možete je podignuti u rerni da je karamelizujete i da se lepo zarumeni. Poslužite pečenu bundevu lagano ohlađenu....

Nakon toga ih prelijte vodom, u kojoj ste prethodno rastvorili med i stavite u rernu da se peče 60 minuta, dok ne porumeni. Uživajte!...

Beli i smeđi šećer se pomešaju sa cimetom i njima se posipa bundeva. Med se nikad ne peče, ne vezano da li je bundeva u peći ili u rerni....

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 1 sat, sat i po.
Izvadite pečenu bundevu i sačekajte da se ohladi....

Bundeva isečena na polovinu i očišćena od semenki se stavlja u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje....

Stavite bundevu da se peče otprilike sat vremena u zagrejanoj rerni ili dok ne bude skoro u potpunosti omekla....

Poređajte je u odgovarajuću posudu za pečenje. Namažite svako parče medom. Naljte vodu i ispecite je u vreloj rerni....

Staviti u rernu da se peče do potpunosti.
Napomena: Bundeva se najbolje peče u šporetu na drva koji ima rernu. Ova je pečena u takvoj rerni....

Odozgo svaka porcija bundeve u rerni na karamel sirupu se posipa karamel sirupom od ovog u tepsiji.
Prijatno!...

Pečena bundeva je gotova kada voda proključa, a šećer se karamelizuje.
Služi se ohlađena....
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: