Pečena ljuštena bundeva

Pečena ljuštena bundeva
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ljuštite, pečete i jedete - tako je jednostavno i toliko je ukusno"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • maslac - grudva
  • smeđi šećer - 3 kašike (ako volite slatko, dodajte još malo)
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite bundevu. Očistite je od semenki. Naseckajte je na male kockice.

Ubacite bundevu u malu tepsiju ili pleh. Pospite je smeđim šećerom.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 1 sat, sat i po.

Izvadite pečenu bundevu i sačekajte da se ohladi.

Poslužite pečenu bundevu u rerni hladnu.

*Ako želite, možete da ne stavljate šećer, već da je prilikom serviranja prelijete medom.

*Ne stavljajte vodu u tepsiju. Bundeva tokom pečenja ispušta dovoljno vode, pa će u suprotnom biti previše.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti