Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Peći penjurliju na 170 stepeni na umerenoj temperaturi, dok gibanica ne porumeni....

Umutite žumance sa nekoliko kapljica ulja i preko premažite penjurliju....

Zamesite meko testo od namirnica bez sira i masnoće. Podelite ga na 9 loptica i ostavite da odmori 15 minuta.
Ugrejte ulje, ali da ne bude vruće...

Međutim, ako to uradite sa domaće spremljenim maslacem, mlekom, sirom i kačkavaljem, to će biti najdivnija, ukusna i aromatična penjurlija koju ste...

Kad penjurlija sa kvascem nadođe, namažemo žumancem, umućenim sa svežim mlekom i posipamo susamom....

Penjurlija se peče u zagrejanoj jakoj rerni dok ne porumeni.
Penjurlija sa svežim mlekom je gotova....

Pečemo u zagrejanoj rerni 25 minuta na 180 stepeni jednostavnu penjurliju sa sirom.
Dobija se aromatična i veoma ukusna penjurlija sa sirom....
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: