Način pripreme
Sastoci su za kalup prečnika 24 cm.
Prvo pripremamo koru tako što umutimo jaja sa šećerom na mekan krem. Po malo dodajemo prosejano brašno i na kraju izrendanu koru od pomorandže.
Sipamo u kalup, sa ivicama koje se otvaraju, obložen papirom za pečenje. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo, i ostavljamo na rešetku da se ohladi.
Za to vreme pripremamo krem. U multipraktiku sameljemo jagode, sipamo u kaserolu i stavljamo da provri sa polovinom šećera nekoliko minuta. Po želji možemo procediti slatko kroz cediljku. Ostavljamo sa strane da se ohladi.
Slatku pavlaku umutimo sa preostalim šećerom na mekan krem. U drugoj posudi pomešamo kiselu pavlaku, u nju dodajemo slatko od jagoda i umućenu slatku pavlaku i na kraju rastopljen želatin. Lepo promešamo da se želatin pomeša.
U kalup za torte stavljamo koru, pritiskamo obručem i preko sipamo smesu od pavlake i jagoda. Lepo poravnamo, pazimo da smesa ne dođe skroz do ivica, zato što kada se sipa tečnost za žele, može da isteče sa strane. Stavimo u frižider na oko dva sata da se stegne.
Dok se parfe steže, pravimo šećerni sirup od vode i šećera, stavimo ga da vri pet minuta. Na kraju dodajemo proceđeni sok od pomorandže, rastvoren želatin i crvenu boju. Boja ne treba da bude jaka, da bi jagode mogle da se vide.
Kad se parfe stegne, pažljivo sipamo jedan sloj od 5 mm od sirupa i stavimo da se stegne. Poređamo jagode i pažljivo prelijemo preostalim sirupom. Ostavimo parfe da se stegne do sledećeg dana.