Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjsko meso sa pečurkama i tikvicama

Svinjsko meso sa pečurkama i tikvicama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Svinjsko meso sa pečurkama i tikvicama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Meso i povrće - ukusna i korisna kombinacija za telo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • tikvice - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • kačkavalj - oko 100 g
  • za marinadu za meso
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • balzamiko sirće - 1/2 kašičice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • nana - prstohvat
  • med - 1/2 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke stavite u posudu i dobro promešajte.

Meso isecite na komadiće, a može i na veće komade, pa ih stavite u marinadu. Neka odstoje u frižideru 1-2 sata.

Izvadite ih i propržite u tiganju sa maslinovim uljem.

Tikvice isecite na listiće, kao i pečurke, posipajte ih solju, masllinovim uljem, nanom, pa i njih malo propržite.

Uzmite tavu i preko posipajte ulje.

Stavite prvo svinjsko meso, a preko ga pokrijte tikvicama i pečurkama.

Posipajte narendani kačkavalj i stavite u rernu da se zapeče.

Poslužite, tako što ćete u tanjir staviti meso, tikvice i pečurke, od svega pomalo, pa na kraju dodajte iseckan peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: